Vineri, 14 decembrie, vă invităm la vernisajul expoziției de fotografie AKARI de Andrei Nicoară ce va avea loc la Hotelul Trianon (str. Grigore Cobălcescu, nr. 9), începând cu ora 19.00. La vernisaj veți avea ocazia să vă reîntâlniți cu volumul „Iertați-mă că nu sunt japonez” de George Moise publicat în 2011. Expoziția cuprinde fotografii realizate de Andrei Nicoară în Japonia și va putea fi vizitată până pe 21 decembrie.

Akari este o descoperire a Japoniei printr-o lentila luminoasa. Fie ca vorbim de lumina orasului Tokyo in aspectele lui functionale sau de business, sau de lumina calma, meditativa a templelor si interioarelor, a stradutelor  sau a obiectelor obisnuite, toate aceste modalitati de iluminare sunt tot atatea moduri de cunoastere intuitiva a Japoniei. Akari se doreste o cunoastere a Japoniei  prin “i-luminare”.

Asemenea lui George Moise, autorul fotografiilor Andrei Nicoară este un călător.  Am putea să-l înscriem în tradiția călătorilor itineranți (wanderer), a căror curiozitate și mobilitate provine dintr-un raport contemplativ și neatașat cu lucrurile și locurile. Călătoria în Japonia face parte dintr-un ciclu de călătorii asiatice și nu se înscrie în tipologia contemporană a unui voiaj turistic, ci a unui voiaj inițiatic. Rezultatul- fotografiile sale sunt o împărtășire generoasă a unei experiențe spirituale și nu doar un semn al trecerii prin locuri.