Vă invităm sâmbătă, 24 noiembrie 2012, ora 11.00, la standul editurii din cadrul Târgului Internațional de Carte Gaudeamus (Pavilion Central Romexpo), la evenimentul de lansare a volumelor „Politica monetară” şi „Jaful vs. Dreptul de a nu minţi” de Lucian Croitoru. La eveniment vor lua cuvântul, alături de autor, Florin Câţu, Emil Hurezeanu, Horia-Roman Patapievici, Ionuţ Popescu, George Virgil Stoenescu.

Politica monetară prezintă o perspectivă originală asupra situaţiei economice naţionale şi mondiale actuale, aspecte ale politicii monetare despre care s-a vorbit prea puţin înaintea izbucnirii crizei economice. Cartea conţine autentice revelaţii pentru specialişti, dar şi pentru cititorul obişnuit, analize detaliate, specifice şi foarte riguroase, bazate pe date reale şi extinse, reprezentate grafic într-o manieră extrem de relevantă vizual. Prefaţa cărţii este semnată de Mugur Isărescu.

VOLUM PUBLICAT CU SPRIJINUL ERNST&YOUNG ŞI NEXTEBANK.

 

Jaful vs. Dreptul de a nu minţi este un studiu foarte recent al legăturii dintre libertatea economică şi cea politică în sprijinul valorilor liberale. Abordează problema dependenţei majorităţii votanţilor din România de redistribuirea banilor de la bugetul statului, ce împiedică folosirea mecanismelor de corecţie a exceselor, şi identifică drept cauze ale lipsei de libertate economică drepturile de proprietate precare şi corupţia înaltă. Soluţii pertinente pentru creşterea libertăţii economice şi, implicit, politice.

VOLUM PUBLICAT CU SPRIJINUL INSTITUTULUI DE STUDII POPULARE ŞI FUNDAŢIEI HANNS SEIDEL.

 

Lucian Croitoru n. 1957 este economist și consilier al guvernatorului Băncii Naționale a României. A absolvit în 1982 cursurile Facultăţii de Planificare şi Cibernetică Economică din cadrul ASE, iar în 1995 a devenit doctor în economie. Începând din 1998, a activat ca profesor asociat de macroeconomie internaţională, în cadrul Facultăţii de Relaţii Economice Internaţionale din ASE. În perioada 1998–2003 a fost consilier pe probleme de politică monetară al guvernatorului BNR, în 2000 fiind consilierul personal al prim-ministrului Mugur Isărescu. În perioada 2003–2007, a fost reprezentatnul României la FMI în Washington. După întoarcerea sa din 2007,  și-a reluat funcția de consilier pe probleme de politică monetară.

A scris (atât în română, cât şi în engleză) numeroase articole pentru presa tipărită şi online, este periodic invitat la emisiunile economice televizate, susţine discursuri la conferinţele naţionale şi internaţionale şi a publicat mai multe cărţi pe teme economice.