Luni seara, pe o ploaie mocănească, ne-am armat cu entuziasm și am pornit spre Galeria UNA, unde a avut loc decernarea premiilor concursului naţional de design de carte „Cele mai frumoase cărți din România”.  Entuziasmul a fost răsplătit pentru că prietenii noștri de la Griffon & Swans au primit premiul III la pentru copertele realizate volumelor „Fiesta în bârlog” de Juan Pablo Villalobos și „Prieten drag, tovarăș al răposatului” de Andrei Kurkov. Îi felicităm și le mulțumim.

În cadrul evenimentului de aseară, a avut loc şi vernisajul expoziţiei „Cele mai frumoase cărţi din România” și până pe 2 noiembrie puteți răsfoi cele 32 de titluri finaliste ale concursului la Galeria UNA (str. Gen. Budișteanu, nr. 10). Volumele au fost expuse și în cadrul Târgului de carte de la Frankfurt ce a avut loc între 10 și 14 octombrie.

„Premiile au fost acordate unor cărţi echilibrate în ce priveşte designul, în raport cu conţinutul şi modul de procesare a informaţiei. Selecţia juriului punctează o dată în plus cartea ca obiect, scopul designului de a fi fidel conţinutului, de a-l face cît mai lizibil.” , a declarat Adina Paşca inițiatoarea acestui proiect din partea Asociaţiei pentru Performaţă şi Cultură.

Lista completă a câștigătorilor poate fi consultată aici. Le mulțumim organizatorilor pentru această primă ediție și le urăm mult succes în viitor. „Cele mai frumoase cărți” este un proiect iniţiat de Asociaţia pentru Performanţă şi Cultură, realizat cu sprijinul Administraţia Fondului Cultural Naţional (AFCN), menit să aducă în atenția publicului tema designului de carte, prin intermediul unui concurs naţional de book design, a două expoziţii şi a unei conferinţe (master-class) pentru profesioniştii din domeniu.