Duminica aceasta, 28 octombrie, vă așteptăm la un nou atelier de gătit din seria „20 Mici bucătari”. Atelierul este dedicat copiilor cu vârste cuprinse între 3-5 ani și va avea loc la Casa Mărgărit (str. Mărgăritarelor), începând cu ora ora 10.30.

Împreună vom descoperi rețete sănătoase și povești inspirate din volumul „Cu Jamie în Italia”, apărut la Curtea Veche Publishing. Ingredientul lunii este brânza, iar rețeta vedetă a acestei ediții va fi una autentic italiană: crostini cu 4 topppinguri de brânză.

Participarea se face pe baza de înscriere la adresa intern@curteaveche.ro și presupune o taxa de 30 lei/copil şi părinte. Atelierul durează aproximativ o ora.

Atelierele „20 Mici Bucătari” sunt organizate de Food Revolution România alături de Curtea Veche Publishing și Casa Mărgărit și încurajează o alimentaţie corectă chiar de la cele mai fragede vârste.

Faimosul bucătar Jamie Oliver, protagonist al unor numeroase show-uri TV culinare, a început campania „Food Revolution” pentru a lupta cu obezitatea din şcolile americane, după succesul înregistrat în Marea Britanie prin „Ministry of Food”, cea mai amplă campanie naţională de încurajare a oamenilor să renunţe la mâncarea de tip fast food şi să se întoarcă la obiceiul sănătos de a găti. La baza acestor iniţiative stau reţetele extreme de accesibile din volumul „Jamie’s Ministry of Food” („Jamie, ministrul hranei sănătoase”, Curtea Veche Publishing, 2012) – tradus în Statele Unite ca „Jamie’s Food Revolution”, prin care Jamie Oliver vrea să demonstreze că „oricine poate învăţa să gătească în 24 de ore”.