În acest sfârşit de săptămână am fost la Cluj, la prima ediţie a târgului de carte Bookfest din acest oraş. M-am întors cu amintiri frumoase, impresionată de căldura clujenilor şi dragostea lor pentru cărţi.

Târgul a avut loc între 19 şi 21 octombrie în clădirea Cazinoului din Parcul Central al Clujului. Cei de la AER au găsit cu siguranţă locul potrivit pentru întâlnirea cărţilor cu cititorii lor şi, mai mult decât atât, au avut grijă ca totul să fie foarte bine pus la punct.

Noi am fost prezenţi cu multe titluri noi, iar reducerile de până la 50% au fost apreciate, mai ales având în vedere că au fost şi cele mai mari practicate la acest târg. Mă bucur că am putut să îi aducem în faţa publicului clujean şi pe câțiva dintre autorii cei mai îndrăgiţi, cu volume apărute de curând, multe dintre ele prezentate în premieră naţională.

Clădirea cazinoului din Parcul Central.

Bookfest Cluj, o primă ediţie de succes.

Vineri, 19 octombrie, am lansat volumul “ABC-Darul Creştin-Democraţiei” de Adrian Papahagi. Alături de autor, am fost onoraţi să îi avem prezenţi pe Horia-Roman Patapievici şi Andrei Pleşu, ale căror discursuri i-au impresionat, ca de fiecare dată, pe cei prezenţi.

Sâmbătă, 20 octombrie, am prezentat colecţia “Ştiinţă, Spiritualitate, Societate”. Deşi în lipsa domnului Basarab Nicolescu, pe care îl omagiem anul acesta, şi a doamnei Magda Stavinschi, alături de care distinsul academician coordonează colecţia, lansarea a fost o reuşită, pentru care le mulţumim invitaţilor noştri: Pr. Prof. Ioan Chirilă, Prof. Vistrian Mătieş, Prof. Ioan Pop, Prof. Nicolae Turcan.

Tot sâmbătă am prezentat publicului clujean cele mai noi volume semnate de Lucian Croitoru: “Politica monetară”, “Jaful vs Dreptul de a nu minţi“, alături de volumul “În apărarea pieţelor”, apărut în primăvara acestui an. Au fost alături de noi Dan Lazăr, Mihai Copaciu, Ella Kallai şi, bineînţeles, Lucian Croitoru.

Toţi cei interesaţi de o nutriţie sănătoasă au putut-o cunoaşte duminică, 21 octombrie, pe Ligia Pop, autoarea volumului “Reţete Vegane Fără Foc”. Geta Ungurean a moderat discuţia, la care a fost invitată şi Anca Ignat, nutriţionist şi dietician din Cluj.

Mulţumim, Cluj, pentru primirea frumoasă!

Horia-Roman Patapievici la evenimentul de lansare a volumul “ABC-Darul Creştin Democraţiei” de Adrian Papahagi.

Adrian Papahagi

Miruna Meiroşu (Curtea Veche Publishing), Adrian Papahagi şi Andrei Pleşu.

Adrian Papahagi semnând autografe.

Prezentarea colecţiei “Ştiinţă, Spiritualitate, Societate”: Pr. Prof. Ioan Chirilă, Prof. Vistrian Mătieş, Miruna Meiroşu.

Prezentarea colecţiei “Ştiinţă, Spiritualitate, Societate”: Pr. Prof. Ioan Chirilă, Prof. Vistrian Mătieş, Miruna Meiroşu, Prof. Ioan Pop.

Filozoful Nicolae Turcan.

Lansarea volumelor “În apărarea pieţelor”, “Politica monetară”, “Jaful vs. Dreptul de a nu minţi” de Lucian Croitoru.

Dan Lazăr, Mihai Copaciu, Miruna Meiroşu, Ella Kalai, Lucian Croitoru.

Lucian Croitoru semnând autografe.

Lansarea volumului “Reţete Vegane Fără Foc” de Ligia Pop, moderat de Geta Ungureanu. În imagine: Geta Ungureanu, Ligia Pop, Anca Ignat, Ion Pop.

Anca Ignat, Ligia Pop, Geta Ungureanu.