Cartea SuperAlimente RX are la bază un concept foarte simplu: unele alimente aduc mai multe beneficii sănătății organismului decât altele. Volumul vă prezintă paisprezece cele mai importante alimente din punct de vedere nutrițional, care vă pot ajuta să vă extindeți durata vieții sănătoase – perioada în care sunteți sănătos, viguros și plin de viață -, precum și durata de viață. Este vorba de alimentele care s-a demonstrat că previn apariția anumitor afecțiuni, iar în unele cazuri chiar inversează binecunoscutele efecte ale îmbătrânirii, inclusiv afecțiunile cardiovasculare, diabetul de tip II, hipertensiunea arterială, anumite tipuri de cancer și chiar demența.

Una dintre marile greșeli pe care le facem în alimentație este că mâncăm același lucru. Pentru a ieși din rutină, trebuie să fim conștienți că schimbarea merită și că este și ușor de făcut. După ce veți citi despre beneficiile fiecărui SuperAliment, vă veți convinge sigur că merită să le consumați. În plus, fiecare capitol cuprinde sfaturi și sugestii despre cum puteți alege și găti fiecare SuperAliment. Ultimul capitol al cărții vine în ajutorul vostru și prezintă numeroase rețete pe care le puteți prepara.

Dr. Steven Pratt este unul dintre cei mai cunoscuţi susţinători ai ideii că alimentaţia şi stilul de viaţă joacă un rol extrem de important în menţinerea unei sănătăţi de fier şi în prevenirea diferitelor afecţiuni. În prezent, este medic oftalmolog în cadrul Scripps Memorial Hospital din La Jolla, California. Dr. Pratt este de asemenea autorul bestsellerurilor SuperFoods HealthStyle: Simple changes to get the most out of life for the rest of your life și SuperFoods Rx Diet: Lose Weight with the Power of SuperNutrients, and SuperHealth: 6 Simple Steps, 6 Easy Weeks, 1 Longer, Healthier Life.

Kathy Matthews este coautoare a numeroase volume pe teme de sănătate sau medicină, colaborând cu succes cu doctori, specialiști în nutriție sau profesori de medicină; între aceștia se numără Wendy Bazilian, Sally Haddock, Roy E. Vartabedian, Heather Bauer sau Robert M. Giller.