Mulţumim tuturor celor care ne-au vizitat în perioada 30 mai – 3 iunie la Salonul Internațional de Carte Bookfest. La finalul târgului, organizatorii au anunţat un număr de 90.000 de vizitatori, cu 11% mai mare decât în 2011, iar noi estimăm o creştere a vânzărilor cu 15% faţă de ediţia trecută. Ne bucurăm că v-au plăcut surprizele pe care vi le-am pregătit, printre care titluri noi, preţuri cu până la 50% mai mici, tombola cu premii, dar şi întâlnirea cu autori îndrăgiţi.

Cele mai căutate titluri au fost „Jamie, ministrul hranei sănătoase” de Jamie Oliver, „Eu şi Timpul. Viaţă, vocaţie, viziune” de Margareta Pâslaru, urmate de volumul doctorului nutriţionist Mihaela Bilic, „Sănătatea are gust”, aflat în continuare între preferinţele românilor, şi „Anul Regelui” de ASR Principele Radu al României. Foarte apreciate au fost şi cărţile de dezvoltare personală şi profesională, beletristică, titlurile de sănătate sau gastronomie.

În cele cinci zile ale târgului de carte, am adus multe titluri noi, cum ar fi „Viscolul” de Vladimir Sorokin şi „Prieten drag, tovarăş al răposatului”, două dintre cele mai bune volume de literatură rusă contemporană; „Eu şi Timpul. Viaţă, vocaţie, viziune” de Margareta Pâslaru, „Jamie, ministrul hranei sănătoase” de Jamie Oliver sau „În adâncul sufletului” de Gary Zukav şi Linda Francis, primul titlu din colecţia „EZO”, au fost alte titluri noi. Prin volumul „În apărarea pieţelor”, scris de consilierul guvernatorului BNR, Lucian Croitoru, Curtea Veche Publishing continuă să amplifice vocile specialiştilor români din diferite domenii.

Opt lansări de carte şi patru sesiuni de autografe i-au adus la standul editurii în aceste zile pe Margareta Pâslaru, Mihaela Bilic, Lucian Croitoru, Eugen Simion, Zoltán Rostás, Gheorghe Schwartz, Teodor Baconschi, alături de mulţi alţi scriitori, dar şi critici literari importanţi.

Margareta Pâslaru semnând autografe

Dr. Mihaela Bilic alături de o admiratoare

De asemenea, am fost onorați de a primi la stand vizita Alteţei Sale Regale Principesa Margareta a României.

Alteţa Sa Regală Principesa Margareta alături de Iren Arsene, Adrian Cioroianu şi Elizabeth Gitenstein, soţia ambasadorului Statelor Unite ale Americii

Alteța Sa Regală Principesa Margareta alături de Iren Arsene

Ne bucurăm că v-a plăcut şi proiectul „Cititor de Curtea Veche”, care se prelungeşte în mediul online, prin albumul cu acelaşi nume de pe pagina de Facebook Curtea Veche Publishing. Albumul îl puteți găsi la următorul link: http://www.facebook.com/media/set/?set=a.402119576500132.96039.203735546338537&type=3a

Dr. Mihaela Bilic

Adrian Vasilescu

Margareta Pâslaru

Iren Arsene, Managing Partner Curtea Veche Publishing

Lucian Croitoru

Carmen Mușat

Vasile Ernu

Diana-Florina Cosmin

Paul Cernat

Liana Greavu, asistenta personală a Alteței Sale Regale Principesa Moștenitoare Margareta a României

Dan C. Mihăilescu

Daniel Angelescu, co-autor al albumului „Jubileul Regelui” și fotograf al Familiei Regale, Sandra Gătejeanu, director de protocol al Casei Regale și Maria Desmirean, Executive Manager Curtea Veche Publishing

Un adevărat succes a avut și tombola cu 33 de premii constând în pachete formate din cărţi, dar şi produse şi servicii ce completează temele cărţilor cu o experienţă pe măsură: degustări de vin, vouchere pentru o seară relaxantă la o ceainărie, bilete la film, participarea la cursuri de specialitate, abonamente la reviste.

Pentru toate acestea, le mulțumim partenerilor noștrii: Cramele HalewoodInfiniteaRomâniaFilmExcelezCARIERE și Coaching Essence. Mai multe informații despre tombolă găsiți aici, iar noi îi felicităm pe toți câștigătorii.

Vă mulțumim și vă așteptăm la următoarea ediție.