După ce ați votat pe site în ce oraș doriți să ajungă dr. Mihaela Bilic, a venit rândul cititorilor din Iași să se bucure de întâlnirea cu cel mai renumit medic nutriționist din România. Autoarea volumului „Sănătatea are gust” vă așteaptă sâmbătă, 19 mai, la Librăria Humanitas de pe strada Alexandru Lăpuşneanu, începând cu ora 16.00, pregătită să dezvăluie secretele unei alimentații sănătoase. Mihaela Bilic va fi provocată la discuţie de Oana Lazăr, prezentatoarea emisiunii „Parfum de Iași”, iar cititorii vor avea ocazia de a pune întrebări. La final, autoarea va oferi autografe.

Le mulţumim reprezentanţilor librăriei, tuturor partenerilor media din Iaşi şi oamenilor pasionaţi de la Fructe Naive, ce vor avea grijă ca participanţii la discuţia despre alimentaţia sănătoasă să se desfăte cu suc de mere proaspăt.

Data nu a fost aleasă la întâmplare. 19 mai înseamnă, la nivel internaţional, Food Revolution Day, ziua când în oraşe de peste tot din lume oamenii organizează evenimente, dezbat, se informeză sau găzduiesc o cină pentru a arăta tuturor cât de importantă este educaţia în sprijinul unei alimentaţii sănătoase.

Volumul Sănătatea are gust este un ghid complex al nutriției sănătoase, cuprins în 640 de pagini, structurat în 55 de capitole independente, uşor de parcurs cu sfaturi de nutriție pentru toți membrii familiei, de la mic la mare, pentru toate gusturile și pentru toate nevoile.

Dincolo de capitolele dedicate grupelor de vârstă, în volum veți putea găsi și diete recomandate în diferite tipuri de afecțiuni: de la imunitate scăzută la afecțiuni cardiovasculare, sedentarism, obezitate, alergii, anemie, afecțiuni ale ficatului sau rinichilor. De asemenea, volumul conține sfaturi pentru adaptarea alimentației în funcție de sezon, de stilul de viață și de preferințele culinare.

„Schimbaţi abordarea dacă vreţi reuşită. Plecaţi urechea şi daţi-vă voie să ascultaţi, să înţelegeţi şi să vă acceptaţi nevoile şi slăbiciunile, trataţi-vă cu răbdare, indulgenţă şi multă atenţie ca să scăpaţi pentru totdeauna de lupta cu voi înşivă. Veţi obţine mai mult printr-o atitudine pozitivă, prietenoasă, fără interdicţii şi frustrări.” (Mihaela Bilic).

Absolventă a Facultății de Medicină Generală „Carol Davila” din București, Mihaela Bilic a urmat numeroase stagii la clinici și centre de wellness din străinătate. În 2001 a devenit medic specialist în diabet și boli de nutriție. Printre cei care au apelat la sfatul Dr. Mihaela Bilic se numără vedete precum: Paula Seling, Teo Trandafir, Oana Cuzino și Mihaela Rădulescu. În 2008, ea a publicat volumul „Trăiesc, deci mă abțin”, care a devenit bestsellerul anului și a fost reeditată de editura Curtea Veche în 2011.