Sfârşitul lunii aduce numai surprize plăcute pentru iubitorii de carte din Bucureşti. Pe 30 mai, la sfârşitul primei zile de Bookfest, ne întâlnim la Fundaţia Löwendal pentru Noaptea Literaturii Europene.

Proiectul este desfășurat cu sprijinul ICR și EUNIC şi reunește autori, actori și personalități media în spații atipice pentru o noapte dedicată literaturii contemporane. Zece institute culturale au selectat cele mai reprezentative  texte ce urmează a fi citite și discutate pe parcursul acestei seri importante. Noi vom fi prezenţi cu titluri speciale alături de Institutul Polonez, unde Matei  Martin, editor-coordonator la Dilema Veche, va citi din Baltazar, autobiografia lui  Slawomir Mrożek, după care împreună cu partenerii de la Centrul Ceh vom asculta fragmente din Pe scurt, vă rog! de Vaclav Havel, iar la final prietenii noştri de la Institutul Cervantes vor citi din Trei tigri triști de Guillermo Cabrera Infante.

Printre numele sonore ale Nopții Literaturii Europene se numără și Václav Havel, important om politic, dramaturg, eseist și poet. În noaptea dedicată literaturii, vor fi prezentate fragmente din volumul „Pe scurt, vă rog”, în interpretarea cineastului Hanno Höfer.

Programul exact al serii încă nu este definitivat, însă vom reveni cu detalii.

Vă așteptăm cu drag!