Joi, pe 23 februarie a avut loc dezbaterea în jurul volumului „Biletul de ieșire din criză” de Adrian Vasilescu. La eveniment au participat, alături de autor, Marius Ghenea, antreprenor și membru al juriului în emisiunea Arena Leilor, Claudiu Șerban, manager la  Evenimentul Zilei şi Capital și Radu Preda, realizatorul emisiunii Săptămâna Financiară și director al ziarului Finanțiștii.

Sursa foto

Așa cum a remarcat Claudiu Șerban, dezbaterea nu a fost una controversată, întrucât toți vorbitorii au fost de acord cu ideile expuse de Adrian Vasilescu în noua sa carte. “Noi românii nu știm să organizăm munca, dar ceea ce este mai grav este că nu știm că nu știm acest lucru. În țara asta am risipit multe resurse neștiind să organizăm munca. Încă nu știm și nu știm că nu știm”, a explicat autorul.

Sursa foto

Cartea lui Adrian Vasilescu a presupus o cercetare serioasă și poate fi considerată un manual al gândirii economice care include atât idei valoaroase ale unor gânditori precum John Keynes sau Milton Friedman, cât și informații de interes general cu privire la apariția și dezvoltarea crizei economice actuale.  Cu toate acestea, moderatorul dezbaterii, Radu Preda, a menționat că volumul este scris într-un stil accesibil tututor celor interesați care reușește să molipsească cititorul cu optimism.

 „Biletul de ieșire din criză” este o pledoarie pentru muncă, dar o muncă făcută într-un mod organizat și cu un bun leadership a remarcat antreprenorul Marius Ghenea. Alături de muncă, un alt factor ce contribuie la creșterea productivității este inovația, o caracteristică a antreprenoriatului, a adăugat omul de afaceri.

Autorul a mărturisit că nu a putut să-și ignore pregătirea de bază de jurnalist și a a scris cartea ca pe un reportaj, un reportaj care întrevede o ieșire din acestă „eră a turbulențelor”.

În continuare, aveți înregistrarea video a dezbaterii.

http://www.privesc.eu/widget/live/9115