Editura Curtea Veche a pregătit o surpriză micuților ce se vor afla vineri, 8 iulie 2011, începând cu ora 12.00, la Căsuţa din poveşti de la Muzeul Satului din București. Timp de o oră, aceștia se vor delecta cu spectacolul pregătit de actrița Rodica Mandache și invitații săi în jurul volumului „Închide ochii! Povestea seminței” de Dumitru Radu Popa.

Prin jocuri, teatru, concursuri cu premii și lectura celor mai frumoase cărți pentru copii în cadrul pitoresc al Muzeului Satului, editura Curtea Veche dorește să îi încurajeze pe cei mici să citească, să petreacă timp în aer liber, să își dezvolte creativitatea și să descopere valorile tradiționale românești.

Sursa foto

Rodica Mandache, cea care va fi gazda micuților curioși, este o binecunoscută actriță română de teatru, film și televiziune. Deținătoarea Premiului pentru întreaga activitate la Premiile Municipiului București pentru Artă și Cultură, 2009 și a premiului UNITER pentru cea mai bună actriță în rol secundar pentru Adel din ” joi.megaJoy ” de K. Thuroczy, 2007, în prezent Rodica Mandache este și profesoară de actorie la Universitatea de artă Hyperion și scrie articole pentru Jurnalul Național.

 „Închide ochii! Povestea seminței” de Dumitru Radu Popa este o carte pentru copiii care vor să înţeleagă mai bine lumea în care cresc. Mica sămânţă a unei flori îi duce pe copii într-o călătorie prin lumea plantelor şi animalelor, care are drept finalitate aflarea unui adevăr uman de necontestat: aflăm cine suntem prin contact cu familia şi prietenii noştri. Fiecare ilustraţie vie a cărţii este dublată de o schiţă care abia aşteaptă să fie colorată de copiii curioşi. Astfel, cartea răsplăteşte dorinţa de cunoaştere a copiilor cu şase planşe de colorat amuzante.

Evenimentul de la Căsuţa din poveşti are loc în timpul taberei de creație pentru copii “Vara pe uliță” ce se desfăşoară în Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” în perioada 4 iulie – 13 august.