Sursa foto

Ieri s-a încheiat cel de-al 18-lea Festival Internațional al Cărții de la Budapesta, unde scriitoarea Adina Rosetti a reprezentat România la secțiunea “First Novel Festival”. Despre romanul Adinei Rosetti, “Deadline”, s-a spus că este “unul dintre cele mai bune romane de debut din ultimii 20 de ani”(Răzvan Petrescu).

First Novel Festival a adunat pentru a 11-a oară tineri scriitori din 19 state-membre ale Uniunii Europene aflaţi la primul roman. Fragmente din cartea Adinei Rosetti au fost publicate în traducere maghiară şi engleză în antologia First Novel Festival 2011, precum şi în Lettre Internationale şi Élet és Irodalom, suplimentele apărute cu acest prilej.

De asemenea, în data de 15 aprilie, a avut loc dezbaterea: „Istoria contemporană în mass media: Frontieriştii”, carte tradusă în limba maghiară, cu participarea Dr. Brînduşa Armanca, director ICR Budapesta, Gabriella Koszta, traducător şi Zoltán Böszörményi, scriitor. Cartea va apărea în curând la editura Curtea Veche în colecția “Actual”.

Institutul Cultural Român din Budapesta a fost coorganizator al Festivalul Internațional al Cărții, desfășurat între 14 și 17 aprilie, iar  Ministerul Culturii, Cultelor şi Patrimoniului Naţional din România a fost prezent cu un stand naţional, unde vizitatorii Festivalului de Carte au putut găsi și cele mai recente titluri apărute la editura Curtea Veche.