După succesul de care s-a bucurat în ţară, romanul de debut al Adinei Rosetti nu a rămas neremarcat nici la nivel internaţional. Scriitoarea a fost invitată să ia parte la mai multe evenimente  nu doar din ţară, ci şi din cadrul marilor târguri de carte europene.

Pentru început, pe 19 martie, autoarea volumului Deadline va fi prezentă la Târgul Internaţional de Carte de la Leipzig, la secţiunea Focus Südosteuropa, unde va avea două lecturi publice ale romanului său, urmate de discuţii. Primul evenimentul este organizat între orele 17.00 şi 18.00 special pentru romanele de debut al Adinei şi al scriitoarei slovene Tadej Golob. Cele doua tinere scriitoare au fost remarcate pentru succesul înregistrat în ţările de origine atât în faţa criticii, cât şi a cititorilor.

Cel de al doilea eveniment  – Balkan Night/ Balkan Nacht va avea loc în aceeaşi seară şi va reuni toţi scriitorii din Europa de Sud-Est, într-o atmosferă specială creată de lecturi de carte, prezentări, concerte şi mâncare cu specific.

La acest târg, Editura Curtea Veche îşi va prezenta cele mai importante titluri în incinta standului României.

Pe 26 martie, în cadrul Târgului de Carte Libris Braşov, romanului Deadline îi va fi dedicat un eveniment începând cu ora 12.30. Lansarea va fi precedată de prezentarea titlului Revoluţia din depărtare de Cristina Hermeziu şi urmată de evenimente dedicate volumului Visul lui Machiavelli de Adrian Cioroianu şi Cărţii regale de bucate a Alteţei Sale Regale Principesa Margareta.

Pe 2 aprilie, începând cu ora 16.00, pe autoare o puteţi găsi la Clubul de Lectură BoomLit din Shift Pub Bucureşti (Eremia Grigorescu nr. 17): http://boomlit.com/.

Pentru Adina Rosetti, urmează Târgul de Carte de la Budapesta, ce se va desfăşura între 14 şi 17 aprilie şi în cadrul căruia îşi va prezenta romanul la evenimentul European First Novel Festival pe 16 aprilie, între orele 16.30 şi 18.00. Participarea la târg se face cu sprijinul Institutului Cultural Român.

Autoarea vă aşteaptă cu drag, rămâne ca dumneavoastră să alegeţi doar ora şi locul unde să aflaţi mai multe despre Deadline.