,,Timpul petrecut în jurul mesei de prânz sau cină este un act de generozitate, de comuniune spirituală şi de înţelegere omenească. Fiecare dintre noi se simte bine în aceste părţi din zi”, ne spune Alteța Sa Regală Principesa Margareta a României în prefața volumului ,,Carte regală de bucate”, pe care am avut deosebita plăcere de a-l lansa sâmbăta, 20 noiembrie 2010, în cadrul Târgului Internațional de Carte Gaudeamus.

Standul nostru s-a dovedit a fi neîncăpător pentru publicul entuziast ce a dorit să asiste la acest remarcabil eveniment și pentru care presa a oferit un considerabil interes.

Alături de Principesă au fost prezenți la eveniment ASR Principele Radu, istoricul Adrian Cioroianu, Simona Lazăr (redactor șef Jurnalul de bucătărie), Cristina Mazilu (redactor șef Good Food ) și Iren Arsene (director general Curtea Veche Publishing), care au vorbit despre această cartea prin intermediul căreia Casa Regală a Romaniei vine mai aproape de public, intrând într-un dialog direct cu acesta.

“Cred că aţi ales o manieră admirabilă de a vă adresa celor care vă admiră în această ţară”, a spus Adrian Cioroianu, adresându-i-se Principesei Margareta. În plus, acesta a apreciat că volumul este valoros nu doar dintr-o perspectivă gastronomică, ci și din una istorică, reușind să aducă mai aproape de cititori personalități importante din Familiile Regale ale lumii.

După discursurile din cadrul lansării, Principesa a oferit autografe tuturor cititorilor prezenți la eveniment și a acordat interviuri presei. Întrebată dacă va urma un al doilea volum, ASR ne-a spus că există această posibilitate, deoarece mai are rețete primite de la rudele care au auzit că va publica această carte. În plus, ne-a mărturisit că îi place ciocolata ,,mult prea mult”.

Mulțumim celor prezenți pentru participare și sperăm să vă bucurați de carte!

 

[slideshow]