Curtea Veche Publishing vă invită să câştigaţi un nou volum: Cântăreţul de tango de Tomas Eloy Martinez.  Unul dintre cei mai cunoscuţi scriitori şi jurnalişti argentinieni, Tomas Eloy Martinez este autorul volumelor Santa Evita, Zborul reginei şi Cântăreţul de tango.

În anul 2006 Curtea Veche Publishing a publicat romanul Zborul reginei, iar la începutul lunii februarie a avut plăcerea de a le aduce cititorilor săi volumul Cântăreţul de tango.

Cartea prezintă povestea unui student străin ce soseşte la Buenos Aires în căutarea unui cântăreţ legendar, care i-a înapoiat tangoului puritatea şi desfrânarea de la începuturi. Ceea ce găseşte e mult mai valoros: un oraş ce-i dezvăluie treptat secretele trecute şi viitoare, cu o intensitate şi o frumuseţe care îl poartă dintr-o revelaţie în alta. Povestea studentului, în cele din urmă, e doar un pretext pentru o călătorie printre simboluri culturale, socio-politice şi istorice. Personajele sunt devorate de fundalul efervescent în care se mişcă: Buenos Aires, o metropolă a poeziei şi a tragismului, este capitala unei ţări aflate, la sfârşitul anului 2001, pe marginea prăpastiei.

Pentru a câştiga volumul trebuie să trimiteţi un email la adresa maria.desmirean@curteaveche.ro, în care să ne spuneţi ce vă sugerează vouă tangoul. Aşteptăm răspunsurile voastre până la data de 5 martie 2010 (din juriu fac parte redactorii Curtea Veche Publishing).

 

http://www.guardian.co.uk/world/2010/feb/08/tomas-eloy-martinez-obituary