Martha-Heineman_Dependenta-de-nefericire_cop-mareSituatie:

Nu pot duce la bun sfarsit o decizie luata, fie ca este vorba de scaderea in greutate, de a fi calm sau de a termina treaba la timp.

Situatie:

Am reusit sa-mi ating un scop pentru care am luptat mult, dar nu ma pot bucura de el. Ori nu pare la fel de important ca atunci cand incercam sa-l ating, ori ma concentrez pe o dorinta ramasa neimplinita.

Situatie:

Muncesc prea mult si nu-mi permit sa ma bucur de timpul meu liber sau sa stau cu familia.

etc.

etc.

Situatiile care ne fac sa ne simtim nemultumiti sunt extrem de variate, iar cartea de fata isi propune sa ne ajute in intelegerea si rezolvarea obstacolelor care stau in calea atingerii multumirii de sine.

Cine???

Martha Heineman Pieper are un doctorat in psihopatologie obtinut la Universitatea din Chicago. A publicat numeroase articole in reviste academice de specialitate.

William J. Pieper este doctor in medicina, distinctie obtinuta la Universitatea din Illinois. A absolvit Institutul din Chicago pentru Psihanaliza cu o diploma in psihanaliza copilului si adultului. A predat la Institutul de Psihanaliza din Chicago si la University of Chicago School of Social Service Administration.

Cei doi autori au peste douazeci si cinci de ani de experienta in practica medicala cu adolescenti, copii sau adulti, precum si in programe de consiliere si supervizare a profesionistilor din domeniul sanatatii mintale.

Originea cartii

“Fiecare dintre noi se naste cu posibilitatea de a trai fericit, avand o viata implinita, dar majoritatea oamenilor considera ca aceasta posibilitate e greu de realizat. In urma cu multi ani, am incercat sa descoperim de ce oamenii nu aveau vietile pe care si le doreau si ce se putea face pentru a-i ajuta. Altii au studiat nemultumirea, caracteristica atator adulti si au conchis in mod eronat ca egoismul, agresivitatea fata de ceilalti si incapacitatea de a-si modera apetitul, care fac lumea unui adult atat de neplacuta, ar fi trasaturi innascute. Aceasta perceptie eronata despre nou-nascuti a facut mult rau. Spre exemplu, i-a determinat pe experti sa-i sfatuiasca pe parinti sa puna capat unor comportamente nedorite inca de la ovarsta frageda, transformand copiii in niste adulti in miniatura. Dar cerand prea mult de la copii ii vom invata sa aiba mari asteptari de la ei insisi si de la cei din jur, complicandu-si astfel viata de adult si ajungand sa se simta nefericiti. “

“Dependenta de nefericire” face parte din colectia Stiletto Books, o colectie practica, adresata celor ce doresc sa se elibereze de starile si comportamentele care  submineaza relatiile, munca si viata pe care o doresti. Carti usore, sunt exact cele pe care trebuie sa le ai dimineata cu tine in geanta, la pauza de cafea si seara la o baie calda.

Lectura placuta si sper ca volumul recomandat sa fie pe placul vostru!