product-descr-book_v4948744_.jpgIn noiembrie s-a lansat Kindle – e-readerul scos de Amazon. Si exact ca atunci cand a aparut iPhone-ul, am stat sa citesc o groaza de chestii despre, m-am uitat la filmulete si am ramas fascinata (pana cand am citit si partile negative, care mai taie din elan, dar asa se intampla mereu cu chestiile noi si trebuie sa incepi de undeva).

In principiu, cu Kindle e un device de citit carti, si toata lumea vorbeste despre el acum. Daca apuci sa te uiti pe pagina amazonului la prezentarea produsului, o sa ajungi sa-ti doresti unul – 300 g, nu te dor ochii dupa multe ore de citit ca nu e ca un monitor de calculator (nu are lumina din spate, ci iti da impresia ca citesti de pe hartie), poate tine pana la 300 de carti in el, bateria dureaza mult…Si in fine, multe alte features care il fac util si user-friendly.

Iar pentru ca Sony a venit primul cu un e-reader de care habar nu aveam pana cand sa aud de Kindle, am google’uit si am dat de un site care face comparatii intre astea doua. Si dupa ce ma indragostisem de Kindle (aveam aceeasi sensatie pe care o simtisem dupa prezentarea lui Steve Jobs pentru iPhone), vad acolo niste argumente rationale care ma faceau sa mai diminuez din sentimente. Ce enervant.

Si inevitabil ajungi sa faci comparatii – evident ca la noi nu prea o sa functioneze sistemul asta pana nu rezolvam problema cu pirateria – legislatie, mentalitate, etc. Pe urma, chiar daca s-ar rezolva asta, vanzarea de carte de la noi oricum e foarte low – si o sa existe o retincenta in a da 400$ doar pe device, apoi cam acelasi pret pe care il dai pe o carte normala pe cea in format electronic (pe care probabil ca n-o s-o mai poti citi in 10 ani pentru ca li se aplica niste “rights” digitale speciale).

Oricum, dupa cum ziceam, trebuie sa incepi de undeva. Mereu or sa fie criticati astia care ies cu chestii noi, pe buna dreptate de altfel, nu doar la modul ranchiunos. Si trebuie sa ai rabdare si sa lasi sa treaca timp pentru imbunatatiri. Asa cum eu inca am timp si rabdare sa astept ca Prada sa scoata haine de maternitate.

andreea