Robert T. Kiyosaki

Robert T. Kiyosaki este cunoscut ca autor al cărţii Tată bogat, tată sărac — cartea numărul #1 din toate timpurile în domeniul finanţelor personale — care a constituit o provocare pentru toţi şi a schimbat felul în care se gândesc la bani milioane de oameni din întreaga lume.

Titlurile seriei Tată bogat ocupă patru din primele zece locuri în topul Nielsen Bookscan List’s Life-to-Date Sales, numai pentru perioada 2001-2008, iar Kiyosaki a fost un invitat obişnuit al unor showuri de televiziune, cum ar fi Larry King Live sau Oprah,şi multe alte emisiuni şi publicaţii. Cu o perspectivă asupra banilor şi a investiţiilor care contrazice de multe ori învăţăturile convenţionale, Kiyosaki şi-a câştigat reputaţia unui om care vorbeşte direct, cu îndrăzneală şi curaj.

Punctul său de vedere, conform căruia sfaturile „vechi“ — găseşte-ţi un loc de muncă, econo­mi­seşte bani, scapă de datorii, investeşte pe termen lung şi diversifică — sunt sfaturi „proaste“(atât depăşite, cât şi greşite), înfruntă statu quo-ul. Afirmaţia sa: „Locuinţa ta nu este un activ“ a generat controverse, dar s-a dovedit corectă pentru mulţi proprietari de locuinţe în momentul exploziei balonului speculativ imobiliar.

Tată bogat, tată sărac este best-sellerul care s-a aflat cel mai mult timp în top pe toate cele patru liste care raportează către Publishers Weekly — The New York Times, Business Week, The Wall Street Journal şi USA Today — şi a fost numit de către USA Today cartea despre bani numărul #1, doi ani la rând. Tradusă în 51 de limbi şi disponibilă în 109 ţări, seria Tată Bogat s-a vândut în peste 28 milioane de exemplare în întreaga lume şi a dominat listele de best-selleruri din Asia, Australia, America de Sud, Mexic şi Europa.

În 2005, Kiyosaki a intrat în Amazon.com Hall of Fame ca unul dintre primii 25 autori de best-selleruri. Până acum au apărut 27 titluri în seria Tată Bogat. În 2006, a făcut echipă cu Donald Trump şi au scris împreună De ce vrem să fii bogat. Doi oameni. Acelaşi mesaj (apărută la Curtea Veche Publishingîn 2008). A debutat ca numărul #1 în lista de best-selleruri a cotidianului New York Times. Kiyosaki scrie rubrica bilunară, „Why the Rich Are Getting Richer“ pentru Yahoo! Finance şi o rubrică lunar intitulată „Rich Returns“, pentru revista Entrepreneur. Printre cele mai noi cărţi ale sale, alături de cartea de faţă, se găseşte şi Rich Brother, Rich Sister, o carte biografică, scrisă împreună cu sora lui, Emi Kiyosaki.

Cărți scrise de Robert T. Kiyosaki