O poveste care urmărește șase generații de femei, „Es Mal Pas”, debutul literar al lui Iren Mate, impresionează prin delicatețea scriiturii, dar și prin tăria personajelor. Femeia din „Es Mal Pas” își găsește puterea în fragilitate, călătoriile sale fiind mereu o sursă de învățare și înțelegere. O mărturie a unei vieți speciale, care a pornit din Sighișoara, „Es Mal Pas” se lansează vineri, 14 decembrie, ora 17:00, la Hotel Central Park, în prezența autoarei.

Fondatoarea uneia dintre cele mai importante edituri din România, Curtea Veche Publishing, Iren Arsene Mate se află pentru prima dată în rolul de scriitoare: << „Es Mal Pas” este o carte de auto-ficțiune scrisă într-un moment în care se încheie o etapă și începe una nouă. E o carte scrisă exact atunci când trebuie să fie scrisă, când mă întreb ce se mai adaugă la fericire. În mod surprinzător, sau poate nu, la fericirea mea se adaugă și această carte. >>
Femeia din „Es Mal Pas” își povestește viață într-o succesiune de momente importante, care formează o imagine completă a unui drum în căutarea fericirii. Din tărâmul idealizat al bunicilor, până la Bucureștiul în plin proces de tranziție sau spre cele mai strălucitoare capitale ale lumii, toate călătoriile din „Es Mal Pas”, oricât de îndepărtate, sunt întoarceri către sine. Fragilitatea devine, în această poveste, o sursă extraordinară de putere.

Lansarea de la Sighișoara va fi moderată de scriitoarea Mariana Gorczyca, iar autoarei i se va alătura și actrița Gianina Iconaru. Mai multe detalii sunt pe pagina de Facebook a evenimentului.

„Când am ajuns, am coborât în fântâna curții noastre ca într-un vulcan. Era noapte, inima îmi bătea din ce în ce mai lent, întunericul era viu, pulsa și el, apoi bătăile inimii se auzeau peste tot sub pământ. Eram ca în pântec, era o lume acolo. De undeva a apărut un cerb, cu coarne mari sclipind și cu ochi adânci, buni, strălucitori.
Am simțit cum respiră, o atingere m-a făcut să vâd prin ochii lui, eram călăuzită. M-a dus și am băut din apa nebăută. S-a potolit toată seceta din mine, am simțit un flux care m-a umplut încet cu tot ce mi-a lipsit vreodată. Nu mă voi opri niciodată din băut. Nivelul apei crește mereu în mine, m-am umplut, m-am acoperit de mine. M-am întregit.”

Cartea poate fi achiziționată aici —> http://bit.ly/2QfNZVZ

Parteneri: Mariana GorczycaCentral Park Hotel Sighisoara
Partener monitorizare media: Klarmedia