Curtea Veche Publishing și Grand Cinema & More vă invită la un nou eveniment din seria Poveştile Cristinei. Duminica, 25 noiembrie 2018, de la ora 11:00 se lansează două noi cărţi de Cristina și Alex Donovici: „Ţup, salvatoarea iernii” (ilustrată de Stela Damaschin-Popa) și „O iarnă de povești” (cu ilustraţii de Annabella Orosz). Evenimentul va avea loc în Sala Epika din Grand Cinema & More (Băneasa Shopping City), iar intrarea va fi pe bază de donaţie minimă. Toate donaţiile merg către Asociaţia Dăruieşte Viaţa pentru construcţia primului spital de oncologie și radioterapie pentru copii din România.

Lansarea va cuprinde și o piesă de teatru pentru copii pusă în scenă de trupa Teatropolis Junior. Printre invitaţi se vor număra Andreea Braşovean, Alex Dima, Daniel Nițoiu și Stela Damaschin-Popa.

„ŢUP, salvatoarea iernii” de Alex Donovici este continuarea volumului „Ţup. Imposibil e doar un cuvânt”. Simpatica ciocârlie alături de un melc sprinten, cu cochilia plină de cărţi, si o bufniță vegetariană, salvează împreună pădurea și aduc iarna. Însă dincolo de povestea frumoasa a acestui miracol, scrisă într-un limbaj fermecător și ilustrată cu ingeniozitate de Stela Damaschin-Popa, cartea este o lecţie despre prietenie și toleranță. Lumea nu e prezentată din perspectiva oamenilor, ci din cea a animalelor, învăţând astfel copiii să empatizeze cu ele, să se raporteze la ele ca la semenii lor, să le preţuiască și să le respecte pentru ceea ce sunt. Mai mult, povestea ne arată cum să nu judecăm lucrurile după aparențe, să protejăm și să respectăm natura.

„O iarnă de povești” de Cristina și Alex Donovici este prima carte cu întâmplarea de iarna din seria Poveştile Cristinei. Dar personajele nu sunt cele pe care le-ai aştepta: fulgi de nea care visează să se topească în palma unui copil, îngeri salvaţi din zăpadă de fetiţe, copii plecăți în căutarea lui Moş Nicolae, elfi care ne dăruiesc Crăciunul. Aceste povestiri prind viaţă prin ilustraţiile Annabellei Orosz și provoacă, fără îndoială imaginaţia celor mici. Sunt tot atâtea îndemnuri adresate lor, prin vocile calde, pline de acţiune ale autorilor, la o atitudine deschisa si prietenoasa fata de ceilalţi, la bunătate si generozitate.

Cristina și Alex Donovici sunt creatorii fenomenului online PovestileCristinei.ro, care a pornit din dorinţa de a-i dărui povești fetiţei lor. Si apoi a crescut în dorinţa de a făuri povești pentru vremurile noastre, adaptate atât pentru nevoile părinţilor cât și cele ale celor mici.

Cele două cărţi se vor lansa duminică, 25 noiembrie, ora 11:00 la Grand Cinema & More, în cadrul unui eveniment caritabil dedicat proiectului Bursa de Fericire. Alături de autori vor vorbi jurnaliştii Andreea Braşovean, Alex Dima și Daniel Nițoiu, împreună cu ilustratoarea Stela-Damaschin Popa. În cea de-a doua parte a lansării trupa de teatru interactiv Teatropolis Junior vor pune în scenă „Cadoul de Crăciun” după povestea cu acelaşi nume din „O iarnă de povești”. Din distribuţie vor face parte: Andreea Braşovean, Daniel Nițoiu, Elena Vasilica, Sebastian Paul. Scenariu & regie: Sebastian Paul. Spectacolul va fi acompaniat de muzică live originala, compusa de Elena Vasilica. La chitară vor interpreta Alexandru Nuca si Elie J. Haddad.

Participarea la eveniment este pe baza de donaţie minimă pentru adulţi si copiii de la 13 ani în sus. Copiii până în 12 ani participă gratuit. Toate donaţiile merg direct către Asociaţia Dăruieşte Viaţa, pentru construcţia primului spital de Oncologie și Radioterapie pentru Copii din România.

Înscrierile la eveniment se pot face online AICI: http://bit.ly/2TaY34P

„Ţup. Salvatoarea iernii” de Alex Donovici și „O iarnă de povești” de Cristina și Alex Donovici vor putea fi achiziţionate în cadrul lansării sau de pe curteaveche.ro.
CO-ORGANIZATOR EVENIMENT: Grand Cinema Băneasa

PARTENERI EVENIMENT: Teatropolis Junior, Asociaţia Dăruieşte Viaţa

PARTENER MEDIA: Ce le citim copiilor

PARTENER MONITORIZARE PRESA: Klarmedia