Două dintre aparițile editoriale Curtea Veche Publishing au fost nominalizate anul acesta în competiția „Cele mai frumoase cărți”: „Aiurea-n tramvai” a Adinei Rosetii și „Ștefan Câlția – Obiecte grăitoare” semnată de Svetlana Cârstean, Liliana Chiriac și Alexandra Manole. Concursul anual din cadrul programului inițiat de Asociația pentru Performanță și Cultură este dedicat designului de carte și a dimensiunii estetice pe care o are cartea.  Puteți vota cea mai frumoasă carte a anului aici.

Aiurea-n tramvai aventurile lui Anton în Țara Cuvintelor Anapoda”, de Adina Rosetti, design copertă: Livia Coloji // interior: Alexandra Burghelea, spune povestea lui Anton care se cearta tot timpul cu sora lui mai mare şi folosea cuvinte… nepotrivite. Asta până ajunge într-o lume a vorbelor cu adevărat anapoda, unde tot ce se spune îşi pierde sensul obişnuit, generând o realitate bramburită în care se întâmplă tot soiul de ciudăţenii. Oamenii îndeasă mâţele-n saci, la restaurant se servesc răbdări prăjite, pupezele de neam ales poartă colac, iar copiii se joacă de-a despicatul firului în patru şi de-a tăiatul frunzei la câini.

Ștefan Câlția – obiecte grăitoare”, de Svetlana Cârstean, Liliana Chiriac, Alexandra Manole, design Serioja Bocsok. În eseul Înapoi la obiect. Înapoi la Ștefan Câlția, Svetlana Cârstean împărtășește o intimitate creatoare cu cititorul, cei doi parcurgând împreună temele relațiilor dintre obiect, lucrare și artist. Astfel, textul devine o citire sinceră asupra salvării, moștenirii, intimității care nu duce la comoditate, ci invită la descoperirea detaliilor și a sufletului obiectelor.