Vineri, 26 octombrie, de la ora 16:00, Curtea Veche Publishing vă invită să descoperiți o carte de jocuri pentru superpărinți și supercopii. Noua carte a Mirelei Retegan – „Jocuri de Jucat Toamna” – se va lansa în librăria Cărturești Craiova din Electroputere Park Mall (Calea București nr. 80, Craiova).

Tot în aceeași zi, Asociația Curtea Veche, cu sprijinul Azomureș și Biz Solutions Craiova, donează „Cărțile copilăriei” elevilor Școlii Gimnaziale Afumați și Şcolii Gimnaziale Băilești cu scopul de a crește în comunitate nivelul de educație prin lectură. Acțiunea va avea loc la Casa de cultură din localitatea Băilești, Jud. Dolj, începând cu ora 11:00, și include un moment interactiv oferit de Gașca Zurli, mult îndrăgita trupă de teatru pentru copii.

Toamna se numără… jocurile copilăriei! Curtea Veche Publishing și Mirela Retegan vă propun să lăsați deoparte telefoanele și tabletele și să le înlocuiți toamna aceasta cu jocuri numai bune pentru părinți și copii. Cartea „Jocuri de Jucat Toamna” este primul curs dintr-o serie care va face mai ușoară „meseria” oricărui părinte. Autoarea a strâns în această carte jocuri pe care le-a inventat, le-a descoperit sau le-a adaptat, fiind inspirată de cea mai frumoasă relație din viața sa, cea cu propriul copil. O colecție de activități prin care părinții se pot conecta mai ușor cu copiii lor. O serie unică de jocuri de jucat în casă, în mașină, înainte de culcare sau de trezire, înainte de a intra la doctor, de jucat la cumpărături ori în tabără, în doi sau în oricât de mulți!

Acțiunea din data de 26 octombrie va include și o donație pentru Școlile Gimnaziale din Afumați și Băilești, alături de un moment interactiv cu Gașca Zurli. Evenimentul face parte dintr-un proiect amplu de donație de carte inițiat de Asociația Curtea Veche în cadrul programului național de lectură „Cărțile copilăriei” și desfășurat în comunitățile agricole în parteneriat cu Azomureș, cel mai important producător de îngrășăminte minerale din România.

Reprezentanții Asociației Curtea Veche vor înmana premiul de 2000 lei celui mai activ club de lectură „Cărțile Copilăriei” unui grup de elevi din județul Dolj, localitatea Amărăștii de Jos. Acesta va fi oferit In Memoriam Jean Stanovici de către familia acestuia și recompensează activitatea lunară a copiilor care au susținut periodic activități care îmbină lectura cu tehnici de educație non-formală și strategii de lucru prin artă (pictură, muzică, scriere creativă, dezbateri și actorie).

Mirela Retegan este o voce puternică a generației sale. Își recunoaște imperfecțiunile și povestește cu umor și sinceritate maximă despre cum i s-a schimbat viața când Maya, fata ei, a devenit adolescentă. Experiența, optimismul, relaxarea și inteligența emoțională au transformat-o pe Mirela Retegan într-un lider în materie de educație non formală. Ea răspunde firesc întrebărilor pe care și le pun părinții adolescenților de azi și vorbește onest despre perioada atât de complicată în relația copil-părinte. La Curtea Veche Publishing, este autoarea volumelor „Astăzi este despre astăzi” și „Fii de partea mea.”

Cartea „Jocuri de Jucat Toamna” este disponibila pe curteaveche.ro la prețul de 34 de lei.

Mai multe detalii despre Asociația Curtea Veche și despre proiectele pe care le desfășoară puteți afla de pe site-ul www.asociatiacurteaveche.ro și Facebook.com/AsociaţiaCurteaVeche.

Transportul cărților este asigurat de Sameday Courier.

Partener monitorizare presă: Klarmedia