Adina Rosetti vă invită să descoperiți aventurile lui Anton în lumea vorbelor anapoda duminică, 23 septembrie, începând cu ora 11 la Muzeul Național al Literaturii Române.

Într-o întâlnire moderată de Vasile Ernu, Adina Rosetti va prezenta publicului bucureștean cartea pentru copii „Aiurea-n tramvai”.

„Anton se ceartă tot timpul cu sora lui mai mare şi foloseşte cuvinte… nepotrivite. Asta până ajunge într-o lume cu adevărat magică, unde tot ce se spune îşi pierde sensul obişnuit, generând o realitate bramburită în care se întâmplă tot soiul de ciudăţenii. Oamenii îndeasă mâţele-n saci, la restaurant se servesc răbdări prăjite, pupezele de neam ales poartă colac, iar copiii se joacă de-a despicatul firului în patru şi de-a tăiatul frunzei la câini.

Împreună cu noii săi prieteni – Maţe-Fripte, Zgârie-Brânză şi Linge-Blide –, Anton porneşte în căutarea conducătorului Ţării Cuvintelor Anapoda. Numele lui este Teleleu Tănase și este un conducător la fel de bramburit ca toţi ceilalţi locuitori, dar singurul care ar putea să-l ajute să găsească drumul înapoi spre casă. Cei patru prieteni vor trece prin cele mai neobişnuite aventuri, în acea ţară cu totul pe dos, dar plină de haz, unde cele mai importante lucruri se învârt în jurul cuvintelor.”

Cartea „Aiurea-n tramvai”, scrisă de Adina Rosetti și ilustrată de Livia Coloji poate fi comandată și de pe site-ul www.curteaveche.ro.