Curtea Veche Publishing și Muzeul Brăilei „Carol I” vă invită marți, 19 iunie 2018, începând cu ora 18:00 la o lansare inedită: „Mihai I al României. Regele nostru. Martorii, experiențe, amintiri regale”, coordonată de Alexandru Muraru. Un volum care adună mărturii și amintiri din partea unor personalități române și străine despre ultimul rege al României. La eveniment vor participa jurnalista Maria-Denise Theodoru și Ionel Cândea (director al Muzeului Brăilei „Carol I”).

Evenimentul este găzduit de către Muzeul Brăilei „Carol I” (Piața Traian nr. 3), iar intrarea este liberă.

Antologia „Mihai I al României. Regele nostru. Martorii, experiențe, amintiri regale”, coordonată de Alexandru Muraru conține texte semnate de personalități ale vieții publice românești și străine, înalți prelați, jurnaliști, istorici sau oameni politici, diplomați, scriitori sau creatori de cultură, care aștern mărturii și amintiri inedite despre legătura lor cu regretatul Suveran: Emil Hurezeanu, Theodor Paleologu, Ana Blandiana, Roger Griffin, Jonathan Eyal, Andrei Muraru, Ștefan Câlția, Dan Grigore, Ion M Ioniță, Maria-Denise Theodoru, Keith Hitchins, Adrian-Silvian Ionescu și mulți alții.

Majestatea Sa Regele Mihai I al României a fost mereu în miezul celor mai mai mari schimbări politico-sociale ultimului secol, „fiind poate singurul monarh din lume care s-a confruntat cu ambele maladii politice ale secolului XXI, nazismul și comunismul. […] Sacrificiul său a fost, de atunci, mărturia unei lumi a tragediei și a destinului implacabil. Personalizând regalitatea, el s-a trabsformat în cea mai importantă instanță a exilului românesc și a lumii libere, simbol al adevărului și al conștiinței”, ne spune Alexandru Muraru în prefața antologiei.

„La Arcul de Triumf am avut cea mai glorioasă intrare posibilă. Oamenii au oprit convoiul, dar cu dragoste, cu euforie. Au dat lanțurile la o parte, în ciuda polițiștilor pierduți cu firea, și au îndemnat mașina Regelui să treacă pe sub Arc, așa cum i se cuvine noului învingător, primul după exemplul bunicului Întregitor. În acel moment, un strigăt de satisfacție generală. Era ultima sau prima victorie regală după decenii de republică comunistă. Atunci de-abia și acolo.”, rememorează E.S. Emil Hurezeanu, actualul Ambasador al României în Republic Federală Germania.

Alexandru Muraru este Doctor în știinţe politice, cercetător știinţific și cadru didactic în Departamentul de Ştiinţe Politice al Universităţii „Alexandru Ioan Cuza“ din Iași. Fost consilier la Cancelaria Primului-Ministru al României (2005–2009) și consilier pentru Parlamentul României (2009–2010, 2012–2013), iar în perioada aprilie 2013 – martie 2014 a condus, în calitate de director-general, Institutul Național al Patrimoniului. Începând cu decembrie 2014 a fost învestit de Parlamentul României pentru un mandat de 4 ani ca membru titular în conducerea Societății Române de Radiodifuziune.

Volumul „Mihai I al României. Regele nostru. Martorii, experiențe, amintiri regale”, coordonată de Alexandru Muraru, va putea fi achiziționat în cadrul evenimentului și este disponibil și pe site-ul Curtea Veche Publishing, cât și în librăriile din țară.

Partener monitorizare de presă: Klarmedia