Curtea Veche Publishing și Librăria Habitus din Sibiu vă invită luni, 28 mai 2018, începând cu ora 18:00, la librăria Habitus din Sibiu să luați parte la evenimentul de lansare a cărții „Un strop de eternitate” a celebrului psihosociolog francez Jacques Salomé. În cadrul evenimentului va vorbi Valeria Salomé despre întreaga opera a autorului și despre metoda de psihologie relațională ESPERE. Jacques Salomé va susține o sesiune de autografe la finalul evenimentului.

Psiho-sociologul Jacques Salomé este creatorul metodei ESPERE (Energie Specifică Pentru o Ecologie Relațională Esențială), un sistem de concepte care au ca rol educația relațională, fie că este vorba de cupluri, de relația părinte-copil, de relații profesionale, etc. Acest sistem de comunicare este bazat de înțelegere, pe respect reciproc și neagă orice tip de violență au agresivitate. Metoda ESPERE se bazează pe diferite școli psihologice și oferă soluții originale unor probleme cotidiene care pot afecta considerabil calitatea vieții.

Cu Un strop de eternitate, Jacques Salomé aruncă o privire înapoi: lirică, tandră, plină de modestie și recunoștință. Scrisă cu savoir și cu saveur, cartea pare construită pe o dinamică a înălțării: de la o sinteză a principalelor teme și metode din cariera psihoterapeutului, trece prin autobiografie și se sfârșește într-o scriitură distilată, rarefiată, pură, cumva străină de timp și apropiată de o eternitate spre care ne întredeschidem împreună cu autorul. Și primim din ea un strop, de citit pe nerăsuflate.

Prin intermediul celei mai recente sale cărți, Jacques Salomé încearca să demonstreze cititorilor încă o dată faptul că „viața este un șir de miracole nemaiuzite.” Reguli de igienă relațională, o scrisoare furioasă către hoții de poșete, sfaturi pentru părinții copiilor care nu vor să doarmă singuri, gânduri despre iubire și cuplu în era comunicării de consum, mărturisiri despre boală și traumă, amintiri despre mamele de altădată și despre un om care făcea pe arborele – toate își găsesc locul în paginile aceleiași cărți, într-o armonie care pentru autorul ei pare a fi principiu de viață și ritm al respirației.

Cartea „Un strop de eternitate” poate fi achiziționată de pe site-ul Curtea Veche Publishing și din librăriile din întreaga țară la prețul de 33 de lei.