Cea de-a doua carte din colecția Poveștile Cristinei este acum disponibilă pentru precomandă pe www.curteaveche.ro. „Țup. Imposibil e doar un cuvânt” de Alex Donovici, este una dintre cele mai frumoase cărți despre curaj, prietenie și acceptare, ilustrată de Stela Damaschin-Popa. Aceasta va apărea curând la Curtea Veche Publishing și poate fi rezervată cu autograful autorului până pe 4 mai.

Curajul nu depinde de cât de mare ți-e trupul, ci de cât de mare ți-e sufletul. De acest lucru s-au convins toate animalele pădurii, atunci când, spre marea lor surpriză, lumea lor a fost salvată de micuța ciocârlie Țup, cea cu piciorușele scurte și fără de aripi. Micuța pasăre a aflat astfel că limitele nu sunt date de trup, ci de minte. Și are norocul să fie ajutată de un personaj neașteptat: o bufniță de care toate viețuitoarele pădurii se temeau, crezând că mănâncă puișorii. „Buhu Pădurii” este de fapt o pasăre vegetariană care adoptă mica ciocârlie și o învață cum să supraviețuiască în pădure, și îi arată mai ales că „IMPOSIBIL e doar un cuvânt” și nimic mai mult.

Cartea este ilustrată de către Stela Damaschin-Popa, nominalizată în ultimii doi ani la premiul Astrid Lindgren Memorial Award. Una dintre cele mai versatile și longevive ilustratoare (peste 50 de cărți ilustrate în România, Republica Moldova, SUA, Rusia), a primit Diploma de Onoare IBBY (International Board on Books for Young People), premiu supranumit „Micul Nobel”, patronat de regina Margareta a II-a a Danemarcei.

Autorul cărții, Alex Donovici, este unul dintre creatorii fenomenului online PovestileCristinei.ro, care a pornit din dorința sa și a Cristinei Donovici de a-i dărui povești fetiței lor. Și apoi a crescut în dorința de a făuri povești pentru vremurile noastre, adaptate atât pentru nevoile părinților cât și cele ale celor mici.

Proiectul a prins aripi destul de repede, pentru că din ce în ce mai mulți părinți și-au exprimat dorința de a le citi copiilor altfel de povești. Dar fiindcă foarte mulți dintre aceștia nu găsesc timpul necesar să stea cu cei mici în fiecare seară, s-au născut variantele audio, care au fost posibile cu sprijinul unor personalități precum: Andreea Esca, Amalia Enache, Florin Busuioc, George Buhnici, Liana Stanciu, Pavel Bartoș, Oana Andoni, Flaviu Crișan, Daniel Nițoiu, Oana Cuzino, Monica Dascălu, Alex Dima și mulți alții.

Cartea se va lansa sâmbătă, 5 mai, la Grand Cinema & More din Băneasa Shopping City, cele câteva sute de locuri fiind ocupate în mai puțin de 24 de ore. Alături de autor în cadrul evenimentului va vorbi îndrăgita personalitate-media Andreea Esca, iar realizatorii emisiunii „România, te iubesc”, Paula Herlo și Cristian Leonte vor citi un fragment în avanpremieră din cea de-a doua parte a poveștii. Nu în ultimul rând, va vorbi Cristina Donovici (autoarea primei cărți a seriei Poveștile Cristinei). Evenimentul va fi moderat de Miruna Meiroșu (PR Manager Curtea Veche Publishing). În cea de-a doua parte, talentații actori ai trupei Teatropolis vor pune în scenă povestea „O girafă în spațiu” de Cristina Donovici (din prima carte a seriei Poveștile Cristinei). Din distribuție vor face parte: Elena Vasilică, Gabriela Mușat, Maria Varsami și Sebastian Paul. Scenariu & regie: Sebastian Paul. Spectacolul va fi acompaniat de muzică live originală, compusă de Elena Vasilică. La chitară vor interpreta Alexandru Nucă și Elie J. Haddad.

„Țup. Imposibil e doar un cuvânt” de Alex Donovici este disponibil pentru precomandă cu autograful autorului la prețul de 45 lei pe site-ul Curtea Veche Publishing.

CO-ORGANIZATOR EVENIMENT: Grand Cinema & More, Teatropolis Junior

PARTENER EVENIMENT: Teatropolis Junior

PARTENERI MEDIA: Itsy Bitsy FM, TotulDespreMame.ro, Ce le citim copiilor

PARTENER MONITORIZARE PRESĂ: Klarmedia