Prezentatoarea TV Anca Lungu, cunoscută și pentru blogul culinar PrintesaPolonic.ro, a lansat o nouă carte de reţete pentru copii, cu ilustraţii de Annabella Orosz și sfaturi pentru părinți de Alina Balațchi. Petrecere de lansare a fost organizată de Curtea Veche Publishing și avut loc în Hubul Cultural POINT duminică, 27 noiembrie 2017. Evenimentul a fost susținut de Carrefour România.

În cadrul lansării, la care au participat jurnaliști cunoscuți precum Andreea Berecleanu și Octavia Geamănu, bloggeri și prieteni de-ai autoarei, au vorbit despre beneficiile gătitului în familie Anca Lungu, Alina Balaţchi şi nutriţionista Roxana Pletea. Oficiile de gazdă au fost făcute de Miruna Meiroşu, PR manager Curtea Veche Publishing.

Nutriţionista Roxana Pletea le-a confirmat celor prezenţi că legumele transformate de Anca Lungu în supereroi sunt esenţiale pentru sănătatea şi dezvoltarea celor mici. Copiii au descoperit astfel care sunt legumele pe care trebuie să le consume, acestea fiind cele zece personaje ale cărţii scrise de Anca Lungu, câteva dintre ele fiind Super Broccoli Neînfricatul, Super Spanacul Insomniac, Super Morcoviorul Atotvăzător și Super Dovlecelul Voinicel.

Părinţii au aflat cum pot să-i facă pe cei mici să îndrăgească aceste legume esenţiale şi care sunt  activităţile creative care pot fi desfăşurate în bucătărie, în timpul gătitului, unele dintre acestea desfăşurându-se chiar în cadrul petrecerii de lansare: copiii au ghicit ingredientele după miros, au creat mici ştampile din legume şi bijuterii din paste făionoase şi au descoperit ce desene minunate pot fi făcute cu ajutor formelor de copt. Activităţile pentru copii au fost coordonate de Alina Balaţchi, care lucrează în prezent în Londra şi are o bogată experienţă în educaţia copiilor. Cei mici s-au distrat şi au mâncat sănătos.

„Supereroii din farfurie” conţine reţete care pot fi gătite împreună cu cei mici şi vă arată cum puteţi să-i implicaţi în procesul gătitului în funcție de vârstă. Cartea este disponibilă în librăriile din întreaga ţară şi pe curteaveche.ro.