PoveștileCristinei.ro a devenit în sfârșit carte.

Așa că am sărbătorit cum se cuvine pe 14 octombrie de la ora 11:00 la Librăria Humanitas cu invitați speciali, copii care adoră lectura, prieteni, părinți.

Teo Trandafir, Paula Herlo și Cristian Leonte i-au bucurat pe cei mici interpretând personajele lor preferate din “O girafă în spațiu și alte șapte lumi ascunse”.

PoveștileCristinei.ro a pornit din dorința autoarei de a-i oferi fetiței sale povești gândite pentru vremurile noastre, adaptate atât pentru nevoile părinților cât și cele ale celor mici. Vrem, nu vrem, mentalitățile se schimbă și copiii reacționează diferit la povești. Iar acestea sunt cruciale în dezvoltarea intelectuală și emoțională a lor. Și acest lucru îl observăm abia mai târziu, când ajungem să citim alături de ei, ca mai apoi, de ce nu, să ne citească ei nouă.

Conform psihologului relațional Gaspar Gyorgy, „majoritatea poveștilor sunt reinterpretări pe care noi le facem în baza unor modele mentale dezvoltate în copilărie, motiv pentru care o minte bine antrenată și flexibilă are nevoie în mod constant de informație proaspătă pentru a evolua conform vârstei și a nu rămâne blocată în același vechi tipar”. Cristina Donovici a realizat acest lucru imediat ce a devenit mamă, și i-a venit destul de natural să scrie pentru fetița ei, iar încet și-a dat seama că a citi o poveste înainte de culcare celor mici (chiar și după ce cresc) este un obicei pe care trebuie să-l adopte orice părinte.

Proiectul a prins avânt destul de repede. Iar fiindcă din ce în ce mai mulți părinți își doreau să le poată citi poveștile copiilor lor, dar nu găseau timpul necesar, s-au născut variantele audio, care au fost posibile cu sprijinul unor personalități precum: Andreea Esca, Amalia Enache, Florin Busuioc, George Buhnici, Liana Stanciu, Pavel Bartoș, Oana Andoni, Flaviu Crișan, Daniel Nițoiu, Oana Cuzino, Monica Dascălu, Alex Dima și mulți alții.

„O girafă în spațiu și alte șapte lumi ascunse” de Cristina Donovici este disponibilă online: https://goo.gl/u25sWH

Mulțumim SLooP pentru delicioasele sucuri!

Fotografii de Lilebuba Photography.