Roz Townsend este renumită, pe plan internațional, ca trainer, oratoare și autoare. În România, Curtea Veche Publishing a publicat volumul “Dezvoltă-ți abilitățile de comunicare. Idei simple pentru prezentări de succes” (2009). Autoarea ne propune o nouă problemă: integritatea.

“În societatea contemporană, etica, integritatea şi onestitatea sunt aproape uitate, în favoarea corupţiei, a lăcomiei şi a egoismului. Rezultatele acestui fel de a gândi sunt ușor de observat!

Ce înseamnă, de fapt, integritatea?

Definiţia mea preferată provine dintr-un curs organizat de Landmark Education pe care l-am urmat acum câţiva ani.

Integritatea înseamnă: să nu ascunzi nimic, să fii sincer şi onest, să îți îndeplinești sarcinile cu seriozitate, să fii competent și să îți faci treaba aşa cum trebuie făcută sau chiar mai bine, să nu faci lucruri de mântuială.

Altfel spus, să te ţii de cuvânt: să faci ceea ce ştii să faci, să faci la timp ceea ce ai spus că vei face, să faci ceea ce se aşteaptă de la tine chiar dacă nu ai spus că vei face acest lucru şi să spui dacă nu mai poți face un lucru îndată ce îți dai seama că nu îl vei mai face sau că nu îl vei termina la timp.

Lăcomia, pe de altă parte, conform Wikipedia, este „dorinţa nestăpânită de a obține bogăţii, bunuri sau obiecte de valoare abstractă cu intenţia de a le păstra pentru sine însuși, dincolo de nevoile de bază ale supravieţuirii şi ale confortului. Se aplică unei dorinţe mari de a deține bogăţii, statut şi putere.“ Ceilalți membri ai regnului animal rareori cad pradă lăcomiei. Marea lor majoritate caută să aibă lucrurile de care au nevoie şi doar lucrurile de care au nevoie.”