Curtea Veche Publishing vă invită vineri, 16 iunie 2017, începând cu ora 18.30, la Librăria Humanitas Cișmigiu, la lansarea cărții pentru copii „Ce este Constituția? Joacă-te și vei afla!”, scrisă de Alina Dumitraşcu și ilustrată de Anda Ansheen. Volumul este dedicat copiilor cu vârste între 7 și 10 ani și are scopul de a le prezenta acestora, într-o formă ludică, importanța Constituției.

Alături de autoare, vor lua cuvântul prof. univ. dr. Elena Simina Tănăsescu (Consilier Prezidențial, Departamentul Reformă Instituțională și Constituțională), Elena Calistru (Președinte al Asociației Funky Citizens), Irén Arsene Máté (director general Curtea Veche Publishing). Lansarea va fi urmată de o sesiune de autografe.

Participarea la eveniment este gratuită în limita locurilor disponibile, pe baza unei rezervări la adresa evenimente@curteaveche.ro. Evenimentul este posibil cu sprijinul partenerilor: Radio Itsy Bitsy, Librăria Humanitas de la Cișmigiu, Klarmedia.

La sfârșitul lansării Vlad Ianuş și Irina Noaptes au pregătit un moment pentru toți copiii prezenți la eveniment!

Cartea Alinei Dumitraşcu, însoțită de extraordinarele ilustraţii ale Andei Ansheen, îi va ajuta pe copii să dobândească primele noţiuni despre drepturi şi obligaţii, dar şi despre rolul şi puterile statului. Prin jocuri şi desene, alături de curioșii lor prieteni, copiii vor descoperi ce înseamnă Constituţia, cea mai importantă lege a oricărei țări. Ei vor afla astfel că fiecare cetățean are dreptul la viaţă, la educaţie, la muncă și la liberă circulație, la un mediu sănătos, dar și că esenţiale rămân întotdeauna faptele bune, compasiunea, încrederea, entuziasmul, toleranţa şi respectul reciproc. Niciodată nu e prea devreme pentru a-ţi cunoaşte drepturile!

Curtea Veche Publishing continuă astfel demersurile de a aduce pe înțelesul copiilor cele mai importante opere literare, teme civice, sociale sau istorice, cu scopul de a asigura accesul la o educație completă de la cele mai mici vârste.

Cartea „Ce este Constituția? Joacă-te și vei afla!” va fi disponibilă în curând pe site-ul editurii www.curteaveche.ro și în librăriile din toată țara.