Curtea Veche Publishing vă invită vineri, 26 mai 2016, începând cu ora 18.00, la evenimentul de lansare a cărții Nopțile salamandrelor” de Márton Evelin. La eveniment vor lua cuvântul, alături de autoare, Irén Arsene Máté (directoare Curtea Veche Publishing), Kósa András László (directorul Institutului Maghiar din Bucureşti) și Alex Ștefănescu (scriitor).

Evenimentul va avea loc în cadrul Târgului de carte Bookfest, la standul Curtea Veche Publishing din pavilionul C2 și va fi urmat de o sesiune de autografe.

Anwar, o tânără care poartă cu sine avatarurile unei duble origini, maghiaro-persane, ştie că nu se va maturiza niciodată. Şi nici nu-şi doreşte asta! Ar dori să trăiască o veşnică adolescenţă. Ar dori să cutreiere lumea, să caute, să vadă, să înţeleagă. Să fie peste tot… şi să nu rămână nicăieri! Să încerce totul… cu riscul de a nu mai fi nimic!

Captivă între lumea acvatică a Mării Negre şi cea aridă a Africii, între străzile întortocheate ale Bucureştiului şi cărările ascunse ale Dobrogei, într-o pierdere voită în infinitatea clipelor şi a experienţelor erotice, ea se regăseşte pe sine într-un chip nou, îmbogăţită de noi încercări, de noi feluri de a fi, de noi patrii.

“Nopțile salamandrelor” este o mărturie tragică a lipsei de permanenţă a fiecăruia dintre noi, a inexorabilei destrămări a universului nostru personal, depăşite doar de bucuria descoperirii unor noi identităţi şi a unor noi dimensiuni ale realităţii.

Cartea “Nopțile salamandrelor” va fi disponibilă în curând pe site-ul editurii www.curteaveche.ro și în librăriile din toată țara.