Curtea Veche Publishing a lansat ieri o nouă carte semnată de Valentin Vasile, cunoscutul specialist în nutriție sportivă și fitness. Lansarea cărții Confesiunea unui nutriționist a adunat aproape 200 de persoane dornice să afle despre importanța emoțiilor și a cunoașterii de sine în procesul pierderii în greutate și al adoptării unui stil de viață sănătos.

Marți, 28 februarie 2017, Curtea Veche Publishing a lansat „Confesiunea unui nutriționist. Mecanismele interioare ale slăbitului“ de Valentin Vasile. Evenimentul a avut loc la hotelul Sheraton din București, fiind organizat în parteneriat cu Revvolution, Quartz Media, Sheraton Bucharest Hotel, Cramele Halewood și Psiholog Ilinca Vasile. Alături de Valentin Vasile, au prezentat cartea omul de televiziune și muzicianul Virgil Ianțu, Adrian Despot, solistul trupei Vița de Vie, și Cristina Huzum, Deputy General Manager al Sheraton București. Lansarea a fost moderată de Miruna Meiroşu, PR Manager Curtea Veche Publishing.

Credit foto: Mihnea Ciulei

Nutriționistul Valentin Vasile, fondatorul sistemului holistic de remodelare corporală Revvolution, pleacă în noul său volum de la convingerea că, pentru a-i ajuta pe oameni, trebuie să țină cont nu doar de „kilogramele de mușchi și cele de grăsime pierdute sau câștigate“, ci și de „gramele acelea de fericire care îți împlinesc sufletul și mintea“.

<<Confesiunea unui nutriționist>> este o carte despre mine și despre toți oamenii alături de care am lucrat, despre slăbiciuni, acceptare, eliberarea de constrângeri și căutarea drumului propriu. Este al doilea volum publicat alături de Curtea Veche Publishing, după <<Stil de viață, nu dietă!>> și mă bucur de acest nou parteneriat și de interesul pe care publicul îl arată acestui subiect”, declară Valentin.

Dincolo de exerciţiile fizice şi de combinarea corectă a alimentelor, echilibrul mental este esențial în procesul de adoptare a unui stil de viață sănătos. Înțelegerea emoțiilor are un rol extrem de important în acest proces, a afirmat autorul „Confesiunii unui nutriționist“, deoarece principiile și teoriile nu pot fi aplicate mecanic. „Hrănirea e un act cu implicații nu numai biologice, ci și psihologice“. Valentin Vasile a atras atenția asupra pistelor false, a rețetelor pretins unice și a regimurilor bazate pe obsesia perfecțiunii. „Nimic din ceea ce e împins la extrem nu sfârșește bine“, arată autorul, precizând că vânarea acestei perfecțiuni imaginare este o cale sigură spre eșec. Valentin precizează că a scris această carte-mărturisire „în primul rând din perspectiva omului, și abia apoi a specialistului“, fapt care îl obligă să admită că  „slăbiciunea face parte din noi“.

 

Credit foto: Mihnea Ciulei

Îndrăgitul om de televiziune Virgil Ianțu a dat câteva detalii amuzante despre lunga sa prietenie și colaborare cu autorul „Confesiunii unui nutriționist, mulțumindu-i acestuia pentru că i-a „arătat măsuraAceastă carte trebuie citită de absolut oricine, o dată la trei luni. Ea te trezește, te resetează, te face să înțelegi unde duce amânarea, te convinge să privești schimbarea într-un mod pozitiv și îți spune că este normal să greșești“, a spus Ianțu, precizând că nu totul se reduce la rigoare și la perfecțiune. “Și apoi îmi place la Valentin că aici ne arată o altă latură a lui, diferită de cea din prima carte. Acolo ne vorbea din perspectiva profesionistului, aici din cea a omului. Cred că este o dovadă de curaj din partea lui.

Credit foto: Mihnea Ciulei

Muzicianul Adrian Despot a continuat mărturisirile făcute cu câteva zile înainte pe Facebook. Valentin Vasile, pe care îl consideră omul momentului în nutriție și fitness, l-a ajutat să se pună pe picioare după o lungă perioadă cu turnee extrem de obositoare. „A reușit să mă pună pe picioare în aproximativ trei luni de zile și de atunci sunt cumva dependent de el și a devenit subiectul meu favorit de discuție“, a spus Adrian Despot. “Este un om pe care îl admir foarte mult, care face foarte multe lucruri și toate îi ies foarte bine. În meseria mea mă las condus de pasiune și am regăsit aceeași pasiune și la Valentin, care este mereu la curent cu tot ceea ce apare nou în domeniul fitnessului și al nutriției și mă uimește capacitatea lui enormă de sinteză, modul foarte accesibil de a prezenta informația.“

Credit foto: Mihnea Ciulei

Publicul a fost numeros, în sală fiind prezenți mulți dintre cei care au lucrat de-a lungul timpului cu Valentin Vasile, aceștia aplaudându-și în mod repetat antrenorul. Prezențe notabile au fost și cele ale lui Vlad Voiculescu, fostul ministru al Sănătății, jurnalistul Alex Dima sau cântăreața Feli Donose.

Credit foto: Mihnea Ciulei

Seara s-a încheiat cu o sesiune de autografe și un cocktail.

VALENTIN VASILE a urmat studii de biomecanică corporală la Federaţia Română de Culturism și Fitness și Școala Naţională de Antrenori, după care s-a specializat în nutriţie sportivă și nutriţie pentru pierderea în greutate la I.S.S.A. (International Sports Sciences Association). Pentru că și-a dorit să încerce și să știe din cât mai multe discipline sportive, în continuare a urmat cursuri și a acumulat certificări în cycling (Schwinn Cycling), body pump, antrenament funcţional, khai-bo, antrenamente metabolice (cursuri absolvite la Praga), aqua gym și diverse cursuri de dezvoltare personală și coaching (Process Communication Model).
A absolvit cursurile academiei americane I.S.S.A., obținând astfel certificarea internaţională în nutriţie pentru pierderea în greutate și nutriţie sportivă. În acest moment este coordonatorul programului Revvolution, un sistem holistic de remodelare corporală care funcționează după un concept creat de Valentin Vasile, care îmbină sportul, nutriția și psihonutriția, precum și alte instrumente ajutătoare în procesul de adoptare a unui stil de viață sănătos.

Credit foto: Mihnea Ciulei

“Confesiunea unui nutriționist. Mecanismele interioare ale slăbitului de Valentin Vasile poate fi comandată din magazinul online www.curteaveche.ro și, începând cu data de 5 martie, și din librăriile din toată țara.

Credit foto: Mihnea Ciulei