Sărbătorile se apropie și cu toții ne pregătim cu tot felul de rețete delicioase.

Anul acesta vă recomandăm, alături de felurile tradiționale de mâncare, o rețetă ușoară și gustoasă, potrivită atât pentru gurmanzi, cât și pentru cei atenți la siluetă: TON BINE RUMENIT, CUȘCUȘ SICILIAN & VERDEŢURI. Jamie Oliver ne recomandă această rețetă în noua carte, “Super Food în fiecare zi”.

TON BINE RUMENIT

CUȘCUȘ SICILIAN & VERDEŢURI

Îmi place să mănânc, din când în când, ton proaspăt, despre care știu exact de unde provine – este ușor de preparat și conţine mult seleniu, care ne menţine părul și unghiile puternice, sănătoase.

2 PORȚII
4 roșii coapte, de culori diferite
1½ 2 ardei iuţi roșii proaspeţi
2 crenguţe de busuioc proaspăt
2 lămâi
150 g cușcuș integral
2 căţei de usturoi
1 x 225 g bucată de ton
1 nucșoară întreagă, pentru ras
1 linguriţă de oregano uscat
ulei de măsline
1 linguriţă de capere mici
4 cepe verzi
1 legătură de sparanghel (300 g)
1 mână mare de frunze de sfeclă mangold
30 g feta

Pentru început, o metodă excelentă de a obţine un cușcuș gustos: îl vom prepara cu lichid rece, în loc de a-l încălzi. Tăiaţi roșiile în sferturi și scoateţi seminţele dintr un ardei iute; puneţi aceste legume într un robot de bucătărie, împreună cu frunzele de busuioc, coaja și zeama de la 1 lămâie, un vârf de sare și piper negru, plus 150 ml apă rece. Procesaţi până la omogenizare, turnaţi amestecul într-un castron, adăugaţi și cușcușul, apoi acoperiţi și lăsaţi deoparte 1 oră.

Când cușcușul a absorbit toate aromele, gustaţi și asezonaţi după cum vă place. Curăţaţi usturoiul și tăiaţi-l fin, cu ardeiul iute rămas. Condimentaţi tonul cu piper și puţină nucșoară rasă, după care tapetaţi-l cu oregano și 1 linguriţă de ulei. Rumeniţi-l într o tigaie neaderentă, la foc iute, 1–2 minute pe fiecare parte, adăugând ardeiul iute, usturoiul și caperele când îl întoarceţi și mișcându-l în tigaie, astfel încât să se prăjească temeinic.

jo_super-food_day-28_seared-tuna_m

© [2016 ] Jamie Oliver Enterprises Limited Credit: Photography: Jamie Oliver

Transferaţi conţinutul tigăii pe un tocător; așezaţi din nou tigaia pe aragaz, micșorând focul. Îndepărtaţi cozile cepelor verzi și pe ale sparanghelului, apoi despicaţi tulpinile pe lungime, tăiaţi în jumătăţi frunzele de sfeclă mangold și puneţi totul în tigaia care s-a înfierbântat, împreună cu o cantitate bună de apă. Acoperiţi cu un capac și lăsaţi să fiarbă în aburi 4 minute sau până când verdeţurile s-au înmuiat. Înfoiaţi cușcușul, presăraţi deasupra feta mărunţită, răsfiraţi legumele care au însoţit peștele, tăiaţi tonul în fâșii și serviţi cu felii de lămâie, care să fie stoarse peste preparat.

Noua carte de Jamie Oliver, “Super Food în fiecare zi”, conține rețete pentru 30 de mic-dejunuri, 30 de prânzuri și 30 de cine, dar și idei originale și proaspete pentru gustări și băuturi sănătoase. Rețetele sunt simple, gustoase, nutritive și foarte accesibile. Rezultatul este o carte de bucate flexibilă, pe care o poți folosi zilnic, care îți dă posibilitatea de a alege să îți schimbi fundamental stilul de viață sau pur și simplu să încerci rețete delicioase pentru câteva mese din timpul săptămânii.

Connected_campanie

Pe lângă faptul că ne ajută să fim mai atenți cu ceea ce mâncăm, Jamie a adunat sfaturi de la experți de top din nutriție și sănătate, iar rezultatul e ceea ce știe cel mai bine să facă Jamie – o grămadă de informații utile în porții ușor de digerat si rețete delicioase. Mai multe detalii despre carte aici.

Pentru a fi mai sănătoși și mai fericiți, încercați noua carte de Jamie Oliver, “Super Food în fiecare zi”, disponibilă acum: http://www.curteaveche.ro/colectii/colectia-jamie-oliver/super-food-in-fiecare-zi.html

Partener media: Paprika TV tv_paprika_hu

#everydaysuperfood #foodrevolution #jamieoliver