Luni, 12 decembrie 2016, micii cititori, alături de marii fani ai sportului, au luat parte la lansarea primei cărți pentru copii scrise de un tenismen din România: Viața în ritm de tenisde Horia Tecău, carte apărută la Curtea Veche Publishing. Aproximativ 150 de persoane au participat aseară la librăria Cărturești Carusel pentru a-i întâlni pe cunoscutul sportiv și pe invitații săi.

by Miluta Flueras http://fb.com/miluta7

Credit foto: Miluta Flueras

Alături de Horia Tecău, au prezentat cartea Mihai Covaliu, președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român, Andreea Marin, ambasador UNICEF, Daniel Mocanu, Senior Trainer, și Florin Segărceanu, fost tenisman profesionist, actualmente implicat în educație. Oficiile de gazdă au fost făcute de Miruna Meiroșu, PR Manager Curtea Veche Publishing, iar în public au participat nume importante din lumea sportului, printre care Marian Drăgulescu, Adrian Ungur, Marius Copil, George Cosac, Virgil Stănescu.

Horia Tecău a povestit celor prezenți cum a început să scrie această carte, notându-și într-o agendă întâmplări, întâlniri care i-au marcat parcursul profesional sau trăiri din cadrul competițiilor. Horia a remarcat cât este de important ca pe un astfel de drum cei mici să aibă un sprijin din partea familiei ori a antrenorilor, care să îi ghideze și să îi susțină de-a lungul antrenamentelor și a competițiilor, și i-a îndemnat pe părinții prezenți să fie acest sprijin pentru copiii lor.

by Miluta Flueras http://fb.com/miluta7

Credit foto: Miluta Flueras

Președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român, Mihai Covaliu, a povestit cât de perseverent este Horia în munca sa, citind chiar un pasaj din carte în care autorul povestește seriozitatea pe care o arăta la fiecare antrenament: “ (…) cum să nu mă duc la antrenamente? Eu, care venisem tocmai de la Constanța până acolo doar ca să joc tenis?”. Florin Segărceanu, cel care l-a inspirat de-a lungul timpului pe Horia în cariera sa, a declarat că este bucuros de faptul că cei mici vor avea un model în practicarea tenisului și l-a felicita pe Horia pentru reușitele sale. Evenimentul s-a încheiat cu o sesiune de autografe și fotografii.

credit-foto_ovidiu-moisin                                              Credit foto: Ovidiu Moisin

Prin intermediul cărții Viața în ritm de tenis, Horia Tecău le povestește celor mici ce înseamnă să ai o pasiune, ce înseamnă să cazi, să te ridici, să ai încredere în propriile forțe și cu perseverență să mergi mai departe. Copiii vor afla cum primul sport practicat de Horia a fost, de fapt, înotul, cum a descoperit tenisul și a câștigat primul campionat național, cine au fost antrenorii săi, cum a fost experiența primului turneu de grand slam ori cea a Wimbledon-ului. Volumul este dedicat copiilor cu vârste între 9 și 12 ani, care vor descoperi în carte și mici exerciții care îi vor ajuta să își scrie propria poveste despre pasiuni și reușite.

Cartea “Viața în ritm de tenis” poate fi găsită în librăriile din toată țara și pe www.curteaveche.ro la prețul de 35 lei.

Klarmedia, partener monitorizare presă

credit-foto_ovidiu-moisin_2                                              Credit foto: Ovidiu Moisin