Între 16 și 20 noiembrie 2016, Curtea Veche Publishing și-a întâmpinat cititorii la cea de a XXIII-a ediție a Târgului Internaţional de Carte GAUDEAMUS cu peste 800 de titluri, reduceri de preț de până la 85% și întâlniri cu autori cunoscuți.

În cadrul evenimentelor Curtea Veche Publishing au fost lansate 18 titluri noi, printre care cărți regale (“Ana Regina. Acasă pentru totdeauna” coordonat de Alexandru Muraru, „Calendarul Regal 2017” și „Mihai I al României” de Adrian Cioroianu și Mihaela Simina), volumele “Aproape liber” de Daniel Cristea-Enache, “Fluturele gladiator” de Cristina Modreanu, cu desene de Dan Perjovschi și “Povești cu gust” de Mircea Radu. Printe autorii care au fost prezenți la târg s-au numărat Brîndușa Armanca, Diana Turconi și Ana Bărbulescu.

gaudeamus-2

La standul Curtea Veche Publishing a fost lansată, într-un mod inedit, “Cartea curajului” de Adina Rosetti, cu ilustrații de Alexia Udriște. Evenimentul a fost transmis live în 19 biblioteci județene din întreaga țară. În cadrul acestei lansări am povestit despre dovezi reale de curaj care au inspirat povești minunate și am citit câteva pasaje din carte împreună cu zeci de copii din diferite orașe din țară. Proiectul “Cartea curajului” a fost inițiat și spijinit de Piraeus Bank.

Printre noutățile prezente la stand s-au aflat volumele semnate de Fernando Vallejo, „Și vom merge cu toții în infern” și „Sfânta Fecioară a ucigașilor plătiți”, dar și noul volum semnat de Jamie Oliver, „Super Food în fiecare zi”.

Top 3 al vânzărilor Curtea Veche Publishing la Gaudeamus 2016:

Pe primul loc în topul preferințelor s-a aflat volumul „Jamila Cuisine. Cele mai iubite rețete” de Geanina Staicu-Avram. Geanina Staicu-Avram, cunoscută drept Jamila pentru fanii ei de pe YouTube, a reușit să adune în ultimii ani peste 92 de milioane de vizualizări ale videoclipurilor în care prezintă modul de preparare al unora dintre cele mai gustoase rețete, devenite surse de inspirație pentru milioane de pasionați de gătit din țară și din străinătate. Jamila a câștigat în septembrie 2016 premiul “Online Personality of the Year”  în cadrul festivalului anual de social media Webstock. Cartea, bogat ilustrată cu fotografii sugestive, cuprinde cele mai apreciate rețete ale Jamilei, la care se adaugă o rețetă-surpriză pentru fanii ei.

Cel de al doilea loc în topul vânzărilor a fost ocupat de cel mai recent volum semnat de Adrian Hădean, „#24centimetri”. Acesta nu este un volum cu rețete, în schimb este o carte numai bună pentru a răspunde multor întrebări pe care cunoscutul bucătar le-a primit de-a lungul timpului. Cum a început – spălând, și de zece ori pe zi, podelele bucătăriei din casa bunicilor –, cum a aflat secretele organizării și ale falimentării unui restaurant – într-o încăierare de pomină –, cum se alcătuiește meniul unui Irish pub – creând câteva sandviciuri delicioase cu nume voit idiot și la fel de voit stâlcit irlandez („O’Ceapă“, „O’Felie“, „O’Tonă“ și „O’Bama“) –, cum e din interior un show de televiziune – muncind de la șapte dimineața și încheind seara târziu cu un pahar de prosecco, fără să fie nevoie să arunci cu farfurii în concurenți ș.a.m.d. Un șir de lecții – de gătit și de viață.

Al treilea cel mai vândut titlu la standul editurii Curtea Veche a fost “Luarea Ismailului” de Mihail Șișkin, apărut în traducerea Antoanetei Olteanu, un roman complex, care folosește metafore inedite pentru a răspunde la întrebări pe care puțini din noi au curajul să și le adreseze. Premiat cu premiul Booker rusesc în anul 2000, unul din cele mai prestigioase premii ale lumii literare, romanul o carte despre barbaria umană, despre complexitatea vieţii în care singura luptă care are sens este cea împotriva morţii, fie numai și pentru faptul că „viitorul e entuziasmant“.

gaudeamus-1

Printre tilturile aflate în preferințele cititorilor s-au numărat și volumele “Supă de încălzit inima” de dr. Mihaela Bilic, “Ana Regina. Acasă pentru totdeauna”, coordonat de Alexandru Muraru, “Cartea curajului” de Adina Rosetti, cu ilustrații de Alexia Udriște, “Aproape liber” de Daniel Cristea – Enache și “Erus și Valea Răbdării” de Alec Blenche.

gaudeamus-4