Curtea Veche Publishing are plăcerea de a anunța lansarea volumului „Jilț și caldarâm” scris de Székely Ervin la Oradea. Evenimentul va avea loc luni, 26 septembrie 2016, ora 18:00, la ReWine Bar, strada Republicii numărul 31.

Alături de autor, în cadrul evenimentului vor lua cuvântul domnii Traian Ștef, poet, și Josif Klein Medeșan, traducătorul volumului.

jilt-si-caldaram_oradea

Personajele romanului fac naveta între jilţ și caldarâm, pescuiesc în apele tulburi ale showbizului social, încearcă să se afirme într-un capitalism second hand central-european.

Cititorul poate să se amuze în voie pe seama matrapazlâcurilor personajelor caricaturizate până la grotesc, dar, la sfârșit, cel care înţelege de ce râde de fapt nu are cum să nu rămână cu un gust foarte amar.

Cele două cariere politice înfăţișate în Jilţ și caldarâm aduc în faţa noastră modelele de comportament și arsenal politic ce demască o elită politică interesată numai și numai de consolidarea propriei puteri.

Rostás Szabolcs, „A politika élveboncolása” („Vivisecţia politicii“), Krónika

Székely Ervin s-a născut la Salonta în 19 august 1957. A absolvit Facultatea de Drept a Universităţii „Babeş-Bolyai“ din Cluj. A ocupat posturi de consilier juridic şi a lucrat ca ziarist. În perioada 1992-2004, a fost deputat în Parlamentul României, iar în următorii patru ani, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii. În prezent este ziarist în cadrul Societăţii Române de Radiodifuziune.

A publicat cinci cărţi în limba maghiară, două volume de publicistică şi trei romane. “Jilţ şi caldarâm” este prima sa carte care apare şi în limba română.

Klarmedia, partener monitorizare presă.