Curtea Veche Publishing vă așteaptă să citiți cele mai bune cărți și să aflați tot ce-i nou la a 5-a ediție a Salonului de Carte Bookest Cluj-Napoca din acest an! Târgul de carte va avea loc între 29 septembrie și 2 octombrie la Centrul Cultural Casino, din Parcul Central “Simion Bărnuțiu”.

Vă așteptăm la standul Curtea Veche Publishing, unde veți găsi titluri cu până la 80% reducere, volume noi și cărți deja consacrate.

471666f9-d9a4-4586-a3a9-d420e8aafad5

Printre noutățile pe care le puteți găsi la ediția din acest an a Salonului de Carte Bookfest Cluj-Napoca se numără prima carte fără rețete a renumitului chef și blogger, Adi Hădean, “#24centimentri”, primul volum al cunoscutului jurnalist Mircea Radu, o carte cu savoare, “Povești cu gust”, dar și “Mihai I al României” de Adrian Cioroianu și Mihaela Simina, o carte pentru cei mici care prezintă povestea Regelui Mihai I al României și destinul său. Literatura de calitate este și ea prezentă la standul Curtea Veche Publishing, în special prin volumul “Sfânta Fecioară a ucigașilor plătiți” de Fernando Vallejo, carte inclusă în top 15 cele mai bune volume de literatură spaniolă contemporană.

“#24centimetri” de Adrian Hădean

Cartea scrisă de Adrian Hădean, “#24centimetri”, este în parte o autobiografie, în parte un manifest pentru bucate bune și oameni dintr-o bucată și răspunde multor întrebări pe care și le pun admiratorii lui Adi Hădean, chef, om de radio, prezentator de televiziune. Cum a început – spălând, și de zece ori pe zi, podelele bucătăriei din casa bunicilor –, cum a aflat secretele organizării și ale falimentării unui restaurant – într-o încăierare de pomină –, cum se alcătuiește meniul unui Irish pub – creând câteva sandviciuri delicioase cu nume voit idiot și la fel de voit stâlcit irlandez („O’Ceapă“, „O’Felie“, „O’Tonă“ și „O’Bama“) –, cum e din interior un show de televiziune – muncind de la șapte dimineața și încheind seara târziu cu un pahar de prosecco, fără să fie nevoie să arunci cu farfurii în concurenți ș.a.m.d. Un șir de lecții – de gătit și de viață.

“Povești cu gust” de Mircea Radu

Mircea Radu, binecunoscutul prezentator de televiziune, revine în atenția publicului. Nu cu o nouă emisiune, ci cu prima sa carte, “Povești cu gust”, în care ne arată că este și un priceput bucătar. Dar acest volum nu este o simplă carte de bucate, dimpotrivă. Mircea Radu se relevă un adevărat narator povestind cu mult umor surprinzătoare întâmplări din trecutul său, unele din copilărie, altele din vremurile mai apropiate. Fiecărei povești îi asociază, cumva de la sine, datorită unor fine și discrete jocuri ale memoriei și ale gustului, o rețetă. Veți fi surprinși să cunoașteți un Mircea Radu care are melancolia rețetelor tradiționale românești și care își aproprie rafinamentul rețetelor orientale și italiene.

 “Sfânta Fecioară a ucigașilor plătiți” de Fernando Vallejo 

Fernando Vallejo scrie la persoana întâi, într-un stil autobiografic căruia îi manipulează convenţiile astfel încât linia dintre autobiografie şi ficţiune devine foarte neclară. Folosinduse de personajul principal – un bătrân intelectual care revine, după mulţi ani, la Medellín, împins atât de nostalgie, cât şi de dorinţa de a trăi o nouă iubire –, autorul atinge o performanţă rarisimă: în doar o sută şi ceva de pagini, graţie stilului marcat de numai câteva detalii revelatoare (întro lume a scrisului caracterizată de un nou realism, să-i spunem „realism capitalist“, inundat de sute de scene şi de mii de amănunte inutile din punct de vedere literar), reuşeşte să alcătuiască portretul unui mare oraş şi, astfel, portretul unei ţări întregi, lucru realizat până acum de extrem de puţini artişti. Iar portretul, datorită liniei narative mereu surprinzătoare, tensiunii, câtorva exagerări care amplifică realitatea, tuşelor reci, clinice, este înspăimântător.

“Mihai I al României” de Adrian Cioroianu și Mihaela Simina

Ultimul volum al lui Adrian Cioroianu, cunoscutul istoric și autor român, depășește convențiile unei biografii, fie și una a unui suveran precum Mihai I. Adrian Cioroianu prezintă tumultoasa istorie a României, de dinainte și de după cel de-al Doilea Război Mondial, schițează portretele celor care, aflându-se în jurul regelui, i-au influențat deciziile luate în timpul domniei, până la abdicarea sa, în anul 1947. Apoi frământările regelui, aflat în exil, departe de țară, viața alături de membrii familiei, pasiunile, prietenii, precum și interesul pe care regele l-a arătat față de poporul său ori de câte ori țara trecea prin momente grele. Majestatea Sa a spus cândva: „Nu putem avea un viitor fără a respecta trecutul nostru.“ Dacă fiecare român ar parcurge paginile acestei cărți, un numai că dorința regelui ar fi respectată, ci am deveni conștienți de istoria poporului nostru.

Vă așteptăm cu drag!