Roz Townsend este renumită, pe plan internațional, ca trainer, oratoare și autoare. În România, Curtea Veche Publishing a publicat volumul “Dezvoltă-ți abilitățile de comunicare. Idei simple pentru prezentări de succes” (2009). Citiți mai jos un scurt articol redactat de autoare despre rezervorul cognitiv:

Felicitări tuturor cititorilor care îmi citesc Gândurile Săptămânii. Când citiți și vă gândiți la comentariile mele, voi vă creșteți rezervorul cognitiv.

În caz că nu știați, rezervorul cognitiv este considerată o capacitate a creierului, care se crede că sporește prin activități complexe executate de creier, cum ar fi educația. Motivul pentru care acest lucru ar putea fi important pentru tine este faptul că te-ar putea proteja împotriva debutului demenței.

Activitatea intensă a creierului, cum ar fi îmbunătățirea educației și gândirea deschisă înseamnă că noi conexiuni (sinapse) și cai sunt produse de creier. Se crede că aceste activități îi pot face capabili pe oameni să compenseze atacul patologic cauzat de boli neurodegerative ca demența.

cogn_reservoir_1500px
Demența se dezvoltă ca o problemă importantă de sănătate la nivel mondial, odată cu îmbătrânirea populației în jurul lumii. Dacă prevenirea demenței sau întârzierea dezvoltării ei este în interesul tău, atunci poate că ți-ar plăcea să citești cursul online gratuit al Universității din Tasmania despre Prevenirea Demenței. Acesta este un curs online gratuit (Massive Open Online Course – MOOC).

MOOC examinează evidența pentru factorilor de risc posibil modificabili pentru demență. Prin abordarea unor asemenea factori de risc, este posibil sa se reducă răspândirea demenței din cauza îmbătrânirii.

Provocând creierul cu noi idei ajută la dezvoltarea unor noi căi neuronale și se pare că, cu cât mai multe căi avem în creier, cu atât mai bine putem face față eșecurilor, continuarea educației fiind un mod excelent de a ne construi rezervorul cognitiv.