Laura Cosoi a participat cu volumul Rămâi la masă?”, apărut în 2014 la Curtea Veche Publishing, în cadrul secțiunii de cărți de gastronomie de la Târgul Internațional de Carte de la Beijing, ediția 2016. Singurul reprezentant al României invitat de către Gourmand International, vedeta a luat parte la Gastronomic Diplomacy Conference pregătind o demonstrație culinară cu rețetele din cartea sa, prezentând alături de volum și show-ul său culinar online Vertical Taste 

Laura_Cosoi_Xu_Long

Laura a fost primită cu multă căldură de către reprezentanții târgului, dar și de vizitatorii evenimentului, care au fost foarte interesați de volumul “Rămâi la masă?”, dar și de serialul online „Vertical Taste” care poate fi urmărit pe Youtube și pe Instagram.

Pe 25 august, Laura a susținut o prezentare în cadrul conferinței Cookbook Publishing in Eastern Europe alături de invitați din Slovenia, Ungaria și Lituania, eveniment moderat de fondatorul Gourmand International, Edouard Cointreau. Ea a preparat patru feluri de mâncare în 40 de minute, cu ingrediente special aduse din România. Cei din public au avut o energie incredibilă, fiind impresionați de preparatele noastre. Surpriza show-ului de cooking live a fost tradiționala mămăligă, cei prezenți fiind cuceriți de întreg ritualul, mai ales tăiatul preparatului cu ața, obicei păstrat de și azi de gospodinele din Ardeal.

Pe lânga preparate precum ciorba de lobodă, salata de sparanghel crud sau ciocănele de pui cu bere neagră (rețete care se afla în volumul Rămâi la masă?”, cei prezenți au fost serviți cu biscuiți făcuți în cuptor cu lemne și ciocolată de casă.

Laura Cosoi_cooking

Laura a primit ajutorul unor chefi renumiți, precum Wan (Malaezia) Cyril Rouquet Prefost (primul câștigator și world ambasador al Masterchef) și renumitul James McIntosh din Marea Britanie!

Cea mai mare surpriză a fost invitația de a găti împreună cu bucătarul președintelui Chinei în studioul lui de cooking, cu care a făcut schimb de rețete, fiind invitată chiar la o cină pregătită de el. Astfel, a avut marea șansă de a face schimb de experință cu renumitul Xu Long, bucătarul numărul 1 al Chinei, cel care este “Head Chef at Great Hall of the People”.  

Laura Cosoi a fost invitată să participe la Beijing, în perioada 24-26 august 2016, după ce, în 2015, a fost câștigătoarea premiului Gourmand World Cookbook Best in the World la categoria Best TV Chef Book – Europe pentru volumul “Rămâi la masă?”, și a Premiului Gourmand World Cookbook Best of the Best 20 years – locul al doilea – la Târgul Internațional de carte de la Frankfurt, cel mai mare târg de carte din lume.

Laura-Cosoi_cooking

Gourmand International este organizatorul premiilor Gourmand World Cookbook Awards, care sunt cele mai prestigioase distincții din domeniul culinar. La cea de a 23-a ediție a Târgului Internațional de Carte de la Beijing, Gourmand International este organizatorul Food and Wine Gallery, celebra secțiune dedicată exclusiv cărților din acest domeniu. Pe durata târgului de carte, aici sunt expuse cărți dedicate gătitului din întreaga lume și au loc conferințe, demonstrații culinare și întâlniri cu personalități din domeniu.

Înfiinţate în anul 1995, premiile Gourmand au creat practic industria cărților de bucate. Fondatorul Premiilor Gourmand, Edouard Cointreau, este moştenitorul celebrului imperiu Cointreau din Franţa (renumit în toată lumea pentru lichiorul şi coniacul cu același nume), Președintele Asociației Mondiale a Producătorilor de Emisiuni Gastronomice și Președintele de Onoare al China Food Television.

Târgului Internațional de Carte de la Beijing s-a desfășurat în perioada 24 – 28 august 2016. În cadrul acestui eveniment special, România a fost invitată de onoare alături de alte țări central și est-europene.

Credit foto: Laura Cosoi

Klarmedia, partener monitorizare presă