Continuăm recomandările de lectură pentru vacanță din partea echipei Curtea Veche Publishing cu volumul “Învață să trăiești” de Luc Ferry.

Săptămâna aceasta, Dana Dincă, colega noastră din departamentul de Copyright, este cea care ne recomandă volumul scris de Luc Ferry și adresat în principal tinerei generații.

<<“Învață să trăiești” de Luc Ferry este o carte care se adresează unui public nespecializat, dar dornic să afle câte ceva despre filozofie.

El ne povestește despre sursa neplăcerilor și temerilor pe care le avem în viață, în principal legate de faptul că omul este ființă muritoare. Scriitorul a căutat un stil simplificat, precum o conversație lejeră, care să trezească gustul și să ințieze în pronfuzimea ideilor filozofice, din dorința de a îmbunătății propria viață, prin claritatea și încrederea pe care o căpătăm înțelegând viziunea asupra lumii. El ne povestește despre sursa neplăcerilor și temerilor pe care le avem în viață, în principal legate de faptul că omul este ființă muritoare. Remediul pentru problemele fundamentale se află în modul de gândire.

7_resize

Acesta ne spune o istorie îndeajuns de simplificată a filozofiei, fără să fie lipsită de bogăție și profunzime. De asemenea, cititorul este îndemnat să verifice întotdeauna personal, dacă ceea ce i se spune este adevărat, prin confruntarea textelor originale, pe care autorul le pune la dispoziție prin introducerea în text a fragmentelor citate.

Este o lectură placută, pe care o recomand tuturor celor interesați să fie oameni mai buni, cu încredere în sine și celor care își doresc în completarea cunoștințelor, ideile principale ale filozofiei.>>

Coperta_Invata sa traiesti