Avem plăcerea să anunțăm prezența autorului Adrian Cioroianu la Târgul Estival de Carte, ce are loc la Mangalia între 23 iulie și 7 august.

Domnul Adrian Cioroianu va fi prezent în cadrul târgului vineri, 5 august, începând cu ora 20.30, unde va lansa trei volume, printre care cartea pentru copii “Carol I – primul și cel mai mare rege al României ” și volumul “Nu putem evada din istoria noastră” (Cea mai frumoasă poveste – vol. II). În cadrul lansărilor vor participa, alături de autor, Doina Păuleanu, Tatiana Odobescu și Alex Ștefănescu.

Vă invităm cu drag să luați parte la întâlnirea autorului Adrian Cioroianu cu cititorii!

„Carol I. Primul și cel mai mare Rege al românilor” este cel de al doilea volum din seria “Regii și Reginele noastre”, coordonată la Curtea Veche Publishing de Adrian Cioroianu. Aceasta este o serie ce își propune să prezinte tinerilor cititori istoria pe înțelesul lor, pentru că adeseori dincolo de fotografia unui rege sau a unei regine din manuale nu pare să fie nimic. O figură sobră, încărcată de responsabilitatea care-i apasă pe umeri şi de imperativul unui destin pus în slujba Istoriei. Aşa stau lucrurile şi cu primul şi cel mai mare rege al românilor, Carol I-ul.

carol_i_cop_1

Tinerii cititori pot urmări traseul suveranului, din vremea în care era un tânăr principe căruia i se propune tronul Principatelor Române, după abdicarea forţată a lui Alexandru Ioan Cuza, până în cei din urmă ani ai domniei sale, înainte de Marele Război.

Volumul “Nu putem evada din istoria noastră” tratează perioada imediată celui de-al Doilea Război Mondial, când România a intrat în sfera intereselor sovietice, pierzându-și identitățile care plasaseră țara în elita națiunilor. Instaurarea regimului comunist, existența unui aparat represiv și industrializarea țării au dus la mărirea și decăderea unor corifei ai politicii culturale, totul încheindu-se cu declinul și prăbușirea regimului și, implicit, a conducătorului.

Cea mai frumoasa poveste_coperta1_modificata

Așadar, vorbim despre o istorie la care mulți dintre noi au participat și pe care trebuie să o acceptăm, fiindcă nu putem evada din istoria noastră.

“Cred, cum spuneam, că noi trebuie să ne împăcăm cu Istoria noastră. Să o privim fără încrâncenare şi fără frunţi încruntate, să o judecăm fără jigniri la adresa noastră sau a vecinilor. Să încercăm să învăţăm ceva folositor din Istorie. Desigur, aceasta nu înseamnă să uităm sau să trecem cu vederea ceea ce am greşit noi faţă de noi, noi faţă de alţii sau alţii faţă de noi. Vreau doar să spun că, orice am face, noi nu vom putea evada din trecutul nostru. Orice am spune, nu-l putem schimba. Ce a fost a fost — doar că depinde de noi să spunem ce şi de ce a fost.”
(Adrian Cioroianu)

Volumele pot fi achiziționate din magazinul online al editurii, www.curteaveche.ro, sau din librăriile din toată țara.