Joi, 14 iulie 2016, am avut plăcerea să găzduim prima lansare de carte în direct pe Facebook, eveniment ce a dat startul seriei Live la Curtea Veche. Dr. Mihaela Bilic a discutat live cu cititorii despre nutriție, despre relația copiilor cu mâncarea, despre ce este sănătos pentru cei mici, dar și despre “ABC de nutriție”, prima carte pentru copii scrisă de un medic nutriționist din România. Discuția a fost moderată de Miruna Meiroșu, PR Manager Curtea Veche Publishing.

Lansarea în direct cu dr. Mihaela Bilic și “ABC de nutriție” a fost prima din seria Live-urilor la Curtea Veche, ce presupun întâlniri pe pagina editurii Curtea Veche cu autori îndrăgiți și discuții cu personalități marcante. Nouă ne-a plăcut foarte mult ce a ieșit, sperăm că și voi v-ați bucurat de întâlnirea online cu dr. Mihaela Bilic, și că ați aflat lucruri interesante despre mâncare, nutriție și educarea copiilor în a mânca bine și sănătos în același timp. Ne dorim să continuăm întâlnirile în direct cu autori Curtea Veche, însă ne-ar plăcea să știm pe cine vă doriți să vedeți în direct pe pagina Curtea Veche Publishing.

În timpul live-ului s-au discutat numeroase lucruri legate de nutriție și mâncarea sănătoasă, s-au abordat subiecte precum importanța proteinelor în alimentația copiilor, rolul grăsimii în creșterea celor mici, cât și cum e bine să mănânce copiii, dar și multe alte curiozități interesante.

Puteți urmări discuția cu dr. Mihaela Bilic pe pagina de Facebook Curtea Veche Publishing: https://www.facebook.com/CurteaVechePublishing/

IMG_5852

“Avem nevoie de un îndreptar și de o carte la care să mergem și care să ne spună baza, pentru că altfel e foarte greu să mai discerni care sunt informațiile corecte și care sunt cele incorecte. Deci avem nevoie de un fel de ghid, de un abecedar.”

“Nutriția nu este o știință, nu trebuie de fiecare dată când mâcăm să avem această confirmare că este bine să mâncăm. (…) În momentul când încercăm prea mult să știm, lucrurile devin amenințătoare și complicate, iar mâncarea nu trebuie să fie nici amenințătoare, nici complicată. (…) Nu faceți din mâncare o problema tip drob de sare. (…) Orice om sănătos poate mânca orice își dorește. Atât timp cât puteți și cât vă face bine, mâncarea este sănătoasă.”

“O alimentație sănătoasă înseamnă o alimentație diversificată.”

“Laptele de vacă este esențial. Laptele și brânza sunt alimente de bază. (…) Încercați să mâncați de 3 ori pe zi produse lactate. (…) Laptele ajută la creșterea în înălțime. Foarte puține alimente reușesc să facă minuni, acolo unde genetica e cel mai important lucru din viața noastră. Ei bine, copiii care beau trei pahare de lapte pe zi au șansa să crească la pubertate cu până la doi centimetri în plus față de cei care nu consumă lapte.”

Dr. Mihaela Bilic