Curajul de a fi vulnerabil

Cu toții căutăm perfecțiunea, însă câți dintre noi se simt confortabil cu rigorile societății? Brené Brown, cercetătoare și specialistă în public speaking, ne învață că acceptarea vulnerabilității ne face să fim mai relaxați și încrezatori în propriile forțe. Curajul de a fi vulnerabil”este o carte care oricând ar putea primi un Premiu Nobel pentru cea mai buna carte de auto-cunoaștere și inteligență relațională. 

În acest volum, Brené Brown tratează subiectul vulnerabilității, care nu mai este privita doar ca o conștientizare a  victoriei sau a înfrângerii, ci ca o înțelegere a faptului că ambele sunt necesare. Poate cea mai importantă lecție dată de Brené  este aceea că fiecare trebuie să conștientizeze implicarea personală totală în fiecare acțiune pe care o întreprinde.

Curajul de a fi vulnerabil este o poveste reală despre curajul de a fi cu adevarat TU, despre importanța acceptării de sine într-o perioadă în care perfecțiunea pare a ne defini fiecare gest, alegere sau mișcare din repertoriul comportamental (psihologul relațional Gaspar Gyorgy, în prefața volumului).

Brené Brown este profesoară universitară, autoare de cărţi şi articole şi vorbitoare în public din Statele Unite. În prezent, este cercetătoare la Colegiul Postuniversitar de Asistenţă Socială de la Universitatea din Houston, Texas. În ultimii doisprezece ani, s-a ocupat de cercetare într-o arie largă de subiecte, care include vulnerabilitatea, curajul, sentimentul valorii personale şi cel al ruşinii, şi a ţinut conferinţe pe aceste teme, vizionate pe Internet în toată lumea.

Conferinţa ei din 2010, „Puterea vulnerabilităţii“, din seria TEDx Houston, se numără printre primele cinci conferinţe TED ţinute în lumea întreagă şi a fost vizualizată online de peste 25 de milioane de utilizatori.

“Curajul de a fi vulnerabil” a fost tradusă în peste treizeci de limbi, în toată lumea, și poate fi achiziționată de pe site-ul www.curteaveche.ro la prețul de 35 lei

.