Sâmbătă, 4 iunie 2016, începând cu ora 12 00, Curtea Veche Publishing vă invită în cadrul Salonului Internațional de Carte Bookfest la lansarea celui de-al doilea volum din seria “Cea mai frumoasă poveste”, “Nu putem evada din Istoria noastră” de Adrian Cioroianu. La eveniment vor participa istoricul Constantin Corneanu, redactorul-șef al revistei Historia, Ion M. Ioniță și directorul editurii Curtea Veche, Grigore Arsene. Lansarea se va desfășura la standul Curtea Veche Publishing, aflat în pavilionul C2, și va include o sesiune de autografe.

Cartea tratează perioada imediată celui de-al Doilea Război Mondial, când România a intrat în sfera intereselor sovietice, pierzându-și identitățile care plasaseră țara în elita națiunilor. Instaurarea regimului comunist, existența unui aparat represiv și industrializarea țării au dus la mărirea și decăderea unor corifei ai politicii culturale, totul încheindu-se cu declinul și prăbușirea regimului și, implicit, a conducătorului.

Așadar, vorbim despre o istorie la care mulți dintre noi au participat și pe care trebuie să o acceptăm, fiindcă nu putem evada din istoria noastră.

Despre volumul “Cea mai frumoasa poveste. Nu putem evada din Istoria noastră” autorul afirmă:

Cred, cum spuneam, că noi trebuie să ne împăcăm cu Istoria noastră. Să o privim fără încrâncenare şi fără frunţi încruntate, să o judecăm fără jigniri la adresa noastră sau a vecinilor. Să încercăm să învăţăm ceva folositor din Istorie. Desigur, aceasta nu înseamnă să uităm sau să trecem cu vederea ceea ce am greşit noi faţă de noi, noi faţă de alţii sau alţii faţă de noi. Vreau doar să spun că, orice am face, noi nu vom putea evada din trecutul nostru. Orice am spune, nu-l putem schimba. Ce a fost a fost — doar că depinde de noi să spunem ce şi de ce a fost.

 

Invitatie_Cea_mai_frumoasa_poveste