Anul acesta avem deosebita onoare de a vă invita la lansarea volumului “Euro-Falia” semnată de Armand Goșu. Evenimentul se va desfărșura sâmbătă, 4 iunie, începând cu ora 18:00, la standul Curtea Veche Publishing, aflat în pavilionul C2.

În cadrul lansării de carte vor participa, alături de autor, domnii Teodor Baconschi, Sever Voinescu (redactor-șef la Dilema Veche), Dan Perjovschi (artist) și Cătălin Strat (redactor-șef Curtea Veche Publishing).

Volumul de față se prezintă ca o colecție de texte, articole, publicate de Armand Goșu în Revista 22, care vizează subiecte actuale, ce frământă o lume întreagă. Tonul cărții e adecvat subiectului, însă fără riscul de a deveni monoton, deoarece autorul presară din loc în loc note ironice și explicații posibile ale evenimentelor petrecute. Citită pe îndelete, cartea oferă posibile răspunsuri la probleme de actualitate, care stau încă sub semnul întrebării.

Invitatie Euro-Falia Bookfest [2016]-04-04

“Volumul de față oferă o colecție de studii estice scrise sub presiunea evenimentelor care agită de peste cinci ani geografia politică a spațiului post-sovietic. Sunt evenimente care, aparent, au “surprins” România oarecum nepregătită. Pregătirea ideală nu ar fi fost una de natură militară, cât una de ordin tactic și explicativ. Se știe că statele acumulează informații despre vecinii lor, fie că au relații tradițional bune și relativ predictibile, fie că sunt marcate de memoria negativă a unor ostilități “ereditare”. E nevoie să-ți cunoști regiunea cu finețe și obiectivitate. Nu ajunge să speri că totul va fi bine […] De ce cutare capitală a ieșit din somnolența banalității cotidiene și-și construiește, sub ochii tăi, profilul unui actor regional contondent? Ce este acrobație retorică, efect de oglindire sau proiecție nefondată și ce devine treptat o amenințare pe care n-o mai poți ignora?”
(TEODOR BACONSCHI)