Joi, 12 noiembrie 2015, la Connect Hub, Curtea Veche Publishing a lansat volumul „Ursulețul lui Freud” semnat de Răzvan Petrescu. Alături de autor au fost prezenți invitați critici, dar plini de umor, care ne-au ajutat să creăm o seară perfectă: Marius Chivu, redactor-editor Dilema Veche, scriitorul Radu Paraschivescu, Ministrul Culturii, Ionuț Vulpescu. Oficiile de gazdă au fost făcute de către Dragoș Rouă, cofondator Connect Hub, iar discuția a fost moderată de Miruna Meiroșu, PR Manager Curtea Veche Publishing.

Mulțumim celor aproape 90 de invitați care ne-au onorat cu prezența și ne-au bucurat cu zâmbete și hohote de râs, și partenerilor care ne-au fost alături. Gustările delicioase de la Divan Express și smutiurile creative de la Sloop au fost cele care ne-au dat energie, poftă de cultură și de conversație. Mulțumim Connect Hub pentru găzduire și postului de radio Rock FM pentru promovare!

Evenimentul a debutat cu ritmuri relaxante de jazz din playlist-ul personal al lui Răzvan Petrescu. “Fly me to the moon” ne-a lăsat imaginația să zboare către un tărâm în care ursuleții lui Freud erau aievea. Și de unde unul a reușit să coboare în realitate, grație unei foarte inspirate invitate.

Lansarea volumului “Ursulețul lui Freud” de Răzvan Petrescu

Răzvan Petrescu și Ursulețul lui Freud

“Lansarea de joi, 12 noiembrie, a fost cea mai frumoasă din toate lansările mele, m-am simţit tare bine, lumea s-a simţit şi mai bine, vorbitorii au făcut oamenii să rîdă, să se destindă, să se uite la mine cu iubire, un lucru pozitiv, avînd în vedere cîte femei frumoase au participat. Erau şi foarte elegante. Sala generoasă a clubului s-a umplut cu un mixaj ameţitor de parfumuri scumpe, ceea ce m-a împins să mă joc cu ursuleţul.” – Răzvan Petrescu

Partenerii de la Divan Express și Sloop ne-au făcut nouă și invitaților seara plină de savoare

Răzvan Petrescu, Ionuț Vulpescu, Marius Chivu, Radu Paraschivescu

Răzvan Petrescu și Ursulețul lui Freud

Răzvan Petrescu și Ursulețul lui Freud

IMG_6572

Ionuț Vulpescu, Liviu Ornea, Grigore Arsene

Marius Chivu și Raisa Beicu

Răzvan Petrescu și Adina Rosetti

“Ursuleţul lui Freud” reuneşte cronicile de carte publicate de-a lungul timpului de Răzvan Petrescu în Dilemateca. Textele sunt însă doar formal cronici, ele de fapt situându-se mai mereu undeva la graniţa dintre literatură, eseu şi pamflet. Răzvan Petrescu ştie să-şi ţină foarte bine în frâu ritmul scrierii, păstrează mereu cititorul cu sufletul la gură, apelează constant la sarcasm, face paralele când savante, când caraghioase, fără a fi sub nicio formă preţios.

IMG_6579

Echipa de organizare