Anul acesta, Laura Cosoi a fost invitată la Târgul de Carte de la Frankfurt, cel mai mare târg de carte din lume, unde a susținut o demonstrație culinară pornind de la volumul „Rămâi la masă?, apărut în 2014 la Curtea Veche Publishing.
Întrucât 2015 este anul în care Premiile Gourmand împlinesc 20 de ani de existență, la această ediție a Târgului de la Frankfurt a fost organizată și festivitatea de premiere Best of the Best Gourmand Awards. Volumul “Rămâi la masă?” al Laurei Cosoi s-a situat pe locul al doilea la categoria „Television Europe”. Pe locul 1, în preferințele juriului, a fost Chef Chakall, unul dintre cei mai cunoscuți bucătari și autori de cărți de bucate din lume.

IMG_3624

IMG_4016Laura Cosoi a pregătit în cadrul festivității de la Frankfurt, la Galeria Gourmet, o demonstrație culinară pentru agenții literari, editorii și specialiștii în gastronomie din întreaga lume prezenți la eveniment. Tema aleasă a purtat numele „Red Carpet in My Kitchen”, întrucât Laura a ilustrat modul în care pasiunea pentru gătit îi completează viața publică și meseria pe care o practică.
Laura-Cosoi-16Pe data de 9 iunie 2015 „Rămâi la masă?” a câștigat marele premiu în Yantai la categoria „Best TV Chef Book- Europe”. „Rămâi la masă?” este un veritabil jurnal culinar, splendid ilustrat, unde sunt adunate reţete sănătoase pe care Laura le îndrăgeşte.
FullSizeRender „Am venit la Frankfurt cu gândul că am să gătesc pentru editori și că, dacă jurnalul meu culinar le va atrage atenția, va fi tradus în diferite țări. Iar acum mă întorc acasă cu o mulțime de amintiri plăcute, contacte noi, speranță și un mare premiu! Pur și simplu simt că zbor!”- Laura Cosoi.
IMG_3588