O ședință de 30 de minute de sport pe zi, la o intensitate moderată, este o soluție mai eficientă în prevenirea bolilor cardiovasculare și degenerative decât metodele medicinei alopate, controlul greutății, nutriția inteligentă, renunțarea la fumat și la alcool. În plus, reduce riscul de artrită cu 47%, pe cel de demență și Alzheimer cu 50%, pe cel de diabet zaharat cu 58%, pe cel de fracturi ale șoldului cu 41%, pe cel de anxietate cu 48%, pe cel de depresie cu 30%, și este cel mai eficient tratament pentru sindromul cronic de oboseală, crescând calitatea vieții cu 23% și prelungind-o cu cel puțin 5 ani. 15 minute de mers pe jos zilnic reduc cu 12% riscul de hipertensiune arterială, 25 de minute îl reduc cu 29%, iar cu fiecare 10 minute în plus de mers pe jos, riscul de hipertensiune scade cu alte 12 procente.

Acestea sunt doar câteva dintre motivele pentru care din cele 24 de ore pe care le are ziua, ar trebui să dedicați 30 de minute sportului, oricare ar fi acesta.

stil_de_viata_nu_dieta_coperta1Când vine vorba însă de arderea grăsimilor, nu orice formă de activitate fizică este eficientă, iar dintre cele care te ajută să scazi în greutate, nu orice formă de sport te ajută să arzi grăsimea și să protejezi masa musculară.

Un program de antrenament eficient ar trebui să includă antrenament cardiovascular, dar și antrenamente cu greutăți, atât în cazul bărbaților, cât și al femeilor. Antrenamentul cardiovascular făcut corect se va concentra pe arderea depozitelor de grăsime din primul până în ultimul minut de antrenament, iar antrenamentele cu greutăți îți vor accelera metabolismul, astfel încât corpul tău va arde mai multe calorii chiar și în stare de repaus sau atunci când dormi.

 

Fragment din volumul „Stil de viață, nu dietă! Ghid complet pentru o slăbire sănătoasă, rapidă și definitivă” de Valentin Vasile

Titlul este disponibil în magazinul online curteaveche.ro, cu o reducere de 25% (până pe 28 iulie).