Forta binelui

De peste o jumătate de secol, Dalai Lama – unul dintre cei mai influenți lideri spirituali și politici ai lumii –îndrumă umanitatea pe calea compasiunii, învățându-ne ce înseamnă să trăiești frumos.

Astăzi, 6 iulie, Sanctitatea Sa împlinește venerabila vârstă de 80 de ani. Pentru a-i sărbători cele opt decenii de viață, Curtea Veche Publishing lansează volumul “Forța binelui – Viziunea lui Dalai Lama pentru lumea de azi”de Daniel Goleman. Autorul  subliniază puterea „științei compasiunii”, rezultatul întâlnirii sțiinței cu filosofia, și atrage atenția asupra influențelor pozitive pe care le poate avea asupra societății noastre: anihilarea corupției, eliminarea inegalității sociale, eliminarea violenței și înlocuirea ei cu dialogul, introducerea în școli a unor materii ce se axează pe compasiune și etică. Volumul este mărturia unui om care și-a trăit viața în slujba binelui, viziunea lui Dalai Lama pornind de la importanța compasiunii și a forței binelui care unește oamenii indiferent de religie.

Nu este singura carte care se inspiră din învățăturile liderului spiritual tibetan lansată în România. De-a lungul timpului, Curtea Veche Publishing a publicat titlurile: “Emoții distructive. Cum le putem depăși? Dialog științific cu Dalai Lama” (ed. a III-a, 2013) și “Emoții vindecătoare. Dialoguri cu Dalai Lama despre rațiune, emoții și sănătate” (2008), ambele semnate de Daniel Goleman,“Calea budismului tibetan. Sfârșitul suferinței și descoperirea fericirii(2013) de Sanctitatea Sa Dalai Lama.“Despre fericire, viață și multe altele – Conversații cu Rajiv Mehrotra”(2010), și “CuMinte la Dalai Lama” de Irina Szász (2008).

De-a lungul timpului, milioane de oameni au ascultat sfaturile liderului spiritual despre cum putem trăi o viață mai fericită și mai plină de sens. Devenind mult mai mult decât cel mai proeminent exponent al budismului tibetan, cel de-al XIV-lea Dalai Lama este un vizionar cu o profundă înțelegere a evenimentelor petrecute în lumea de ieri și de azi, dar și cu o perspectivă unică asupra viitorului omenirii. Acesta ne inspiră să luăm măsuri concrete, convingându-ne că a venit timpul să contribuim cu toții la crearea unei lumi mai bune pentru generațiile următoare.

„Să facem în aşa fel încât secolul XXI să fie unul al toleranţei şi al dialogului.”
Sfinţia Sa Tenzin Gyatso, al XIV-lea Dalai Lama

Toate titlurile sunt disponibile în magazinul online www.curteaveche.ro. “Forța binelui – Viziunea lui Dalai Lama pentru lumea de azi” poate fi comandată începând cu data de 6 Iulie 2015.