Laura Cosoi şi Ligia Pop sunt cele două câştigătoare ale etapei naționale Gourmand World Book Awards, cu titlurile 
“Rămâi la masă?
”, respectiv “Rețete vegane fără foc”, ambele apărute în 2014 la Curtea Veche Publishing. Volumele intră, astfel, în cursa pentru premiile internaționale al categoriilor Best Cookbook TV-Europe (Laura Cosoi) și Best Vegan Cookbook (Ligia Pop), ce vor fi decernate în luna iunie în China. Premiile Gourmand sunt cele mai prestigioase distincţii din domeniul culinar, putând fi comparate ca importanţă cu Premiile Oscar din cinematografie.

retete_vegane_fara_foc_reeditare2014_coperta1_1ramai_la_masa_coperta1

Înfiinţate în anul 1995, premiile Gourmand sunt practic cele care au creat industria cărților de bucate, iar evenimentul organizat anual este cel mai mare eveniment pentru cartile de gastronomie din lume. Fondatorul Premiilor Gourmand, Edouard Cointreau, este moştenitorul celebrului imperiu Cointreau din Franţa (renumit în toată lumea pentru lichiorul şi coniacul cu același nume), Președintele Asociației Mondiale a Producătorilor de Emisiuni Gastronomice și Președintele de Onoare al China Food Television. Titlurile câştigătoare vor fi în prim-plan la Târgul de carte de la Frankfurt.
Curtea Veche Publishing a ajuns în finala prestigiosului concurs și în urmă cu câțiva ani, cu titlul „Carte regală de bucate” de Principesa Margareta a României.

Din juriul concursului fac parte: Edouard Cointreau, Dun Gifford, preşedinte al Oldways Preservation (USA), Prinţul Franz Wilhelm al Prusiei, Jean-Jacques Ratier, reprezentantul Salonului Internaţional de cărţi gastronomice şi primar al oraşului Sorges (Franţa), şi Bo Masser, vicepreşedinte al Gourmand International (Suedia).